Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biberon Çeşitleri Nelerdir?

Bebeklerin iyi beslenmesi sağlıkları

Bebeklerin iyi beslenmesi sağlıkları için çok önemlidir. Biberon çeşitleri de ebeveynlerin bebeklerini beslemek için kullandıkları temel araçlardan biridir. Biberonların birçok çeşidi vardır. Şişeler farklı malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca şişe modelleri de kullanım amacına göre farklılık göstermektedir.

Ebeveynler, çocukları için doğru şişeyi dikkatlice analiz etmeli ve seçmelidir. Çünkü bebeklerde yanlış biberon seçiminden dolayı gaz problemi oluşabilmektedir. Bu, birkaç dakika süren ağrıya neden olabilir.

Farklı Modellerde Biberon Çeşitleri

Biberon çeşitleri temel olarak bebeğin gelişim durumuna göre sınıflandırılır. Bu sıralama; Bebekler (1-2 hafta) için 100ml biberon, 1 aylık bebekler için 120ml biberon, 2-3 aylık bebekler için 250ml biberon ve 4+ ay için 350ml biberon olarak listelenmiştir. Biberonlar da yapıldıkları malzemeye göre farklı katmanlara ayrılır.

Her malzemenin kendine has özellikleri vardır. Bu faktörlerin yanı sıra şişelerin şekilleri de farklıdır. Yuvarlak boyunlu şişeler, kare şişeler ve üçgen şişeler gibi şişe türleri arasında da bir ayrım vardır. Ayrıca bebeğiniz için antikolik biberon çeşitleri de önerilir.  ‌Şişelerin çeşitlendirilmesinde en önemli etkenlerden biri de yapıldıkları malzemedir. Cam şişelerin temizlenmesi kolaydır. Bu şişeler içerdikleri suyu korurlar. Bu nedenle sağlıklı bir profil oluşturur. Cam biberonlar akustik yapıları ile öne çıkarken, düşme ve çarpma gibi durumlara karşı hassastırlar. Diğer şişelere göre daha kolay çatlayabilir ve kırılabilirler. Biberon çeşitleri için https://www.mamajoo.com/biberon-ve-biberon-emzikleri  adresini ziyaret edebilirsiniz