Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buluntu;”Kahramanmaraş savunma sanayinin ikinci başkenti olacak

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu şunları belirtti;” Kahramanmaraş’ta şimdi hep beraber sağ olsun sayın bakanımızla, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımıza çok yoğun uğraşlar neticesinde çok daha büyük ortalık girişim sözleşmemizde dün imzalamış olduk.

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı

Buluntu;”Kahramanmaraş savunma sanayinin ikinci başkenti olacak”

Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KTB Başkanı Mustafa Narlı, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan, MHP İl Başkanı Vahit Demiröz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fırat Görgel’in katıldığı bir basın toplantısı ile yeni kurulacak şirket hakkında bilgilendirme yapıldı

BULUNTU”KURULACAK ŞİRKETTE BİR HİSSE 100 BIN DOLAR OLACAK”

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu şunları belirtti;” Kahramanmaraş’ta şimdi hep beraber sağ olsun sayın bakanımızla, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımıza çok yoğun uğraşlar neticesinde çok daha büyük ortalık girişim sözleşmemizde dün imzalamış olduk. Bu imzaladığımız protokolle sözleşme kesinlikle Kahramanmaraşımız için yüz yıllık bir dönüşüm faaliyeti olacak. Birçok sektörlere dönüşüm yaşanacak. Yüze yakın belki bugün içerisinde aylar içerisinde çok daha artacak. Bu aynı zamanda küçük sanayicilerimize dönüşüme yol açacak. Kahramanmaraş’ta tekstil ve çelik eşyalarından sonra Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a geldiğinde savunma sanayisi Kahraman Kazan’dan sonra Kahramanmaraş ikinci büyük il olacak demişti. Bu söylemin üzerine de gerçekten artık Kahramanmaraş savunma sanayinin ikinci başkenti olacak. Çok güzel yatırımlar yapılacaktır. Bizler bu ortaklık sözleşmesinde kurduğumuz ana şirketimiz Kahramanmaraş Teknoloji A.Ş yani Tusaş ve Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi odasının kuracağı şirketin adı Kahramanmaraş Teknoloji A.Ş. Bu ortaklık sözleşmesine istinaden de kuracağımız ana şirketimizin adı da Kahramanmaraş Uzay ve Havacılık Sanayi A.Ş. Biz burada ortaklığa baktığımız zaman bu ana şirketimizde Tusaş’ın payı % 30 olacak. % 70 ile bizim kurmuş olduğumuz Kahramanmaraş Teknoloji AŞ ortak olacak. Pay dağılımını bu kendi kurmuş olduğumuz ana şirket üzerine gerçekleştireceğiz. 7 kişilik yönetim kurulundan oluşacak. Yönetim Başkanını Tusaş belirleyecek. Yönetim kurulu başkanı TÜSAŞ tarafından belirlenecek. 25 yılda ana sözleşmemize TUSAŞ biz işlediğimiz süre boyunca en 25 yıl olmak şartıyla da bizimle ortaklığına devam ettirecek. Bu neyi getiriyor? Aslında baktığınız zaman bu projelerin geliştirilmesinde, bu projelerin yapımında milyonlarca ve milyarlarca dolarlık para harcanıyor.

TUSAŞ’la beraber bu sertifikasyonların tamamını bu kuracağımız şirketlerde kullanmış olacağız. TUSAŞ dünyada dördüncü şirket arasında. Uçak yapımı bakımından. Dün açılışını yaptığımız, Türkoğlu’ndaki organize sanayi bölgesindeki fabrikada savaş uçağımızın parçaları üretilecek . Ama bizim burada kuracağımız bu büyük şirketimiz havaalanının bitişiğinde inşallah yer konusunda da büyükşehir belediye başkanımız ve sayın vekillerimiz bu konuyu sıkıca takip ediyor. 500 dönüm arazi üzerinde hızlı bir şekilde bu şirketin ana faaliyetleri ile alakalı çalışma şirketimizi bugünden itibaren artık kurulum çalışmaları başladı. Ve minimum hisse bedelini Sayın Bakanımıza anlatacaktır sizlere. 100 bin dolar üzerinden belirlemiş olduk. Buraya hemen hemen herkes ortak olabilecek. Ön talepleri alacağız. Bu talepleri aldıktan sonra da gerekli güvenlik soruşturmaları yapıp sonra bu şirkete ortak olmayı isteyen herkes bu şirketler ve bu şartları da kabul ettikten sonra bu şirkete ortaklığını kabul edeceğiz” dedi.
KİRİŞÇİ;”KAHRAMANMARAŞ TARİHİNDE BAMBAŞKA BİR SAYFA OLACAK”

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi;”Büyükşehir Belediye Başkanı Kahramanmaraş’ımızın odalarımızın çok değerli başkanları ve yönetimleri değerli başkanları gerçekten önemli bir gün. Bugün Böyle bir tanıtım medyayla bu konunun paylaşılması etkinliğini bilinçli olarak bugüne getirdik. Inşallah cumanın da bereketinden istifade ederek çok önemli bir adımı sizler aracılığıyla bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz başta olmak üzere Türkiye’yle bunu paylaşmış olalım istiyoruz. 6 Şubat’ta hepimizi derinden yaralayan on bir ilimizin içinden alan yaşatabileceği, karadaki en şiddetli depremi yaşadık. Ama hamdolsun devletimizin gücü, milletimizin gücü Cumhurbaşkanımızın bu konudaki iradesi yeryüzünde oldu. Bir an bir milli dayanışmaya dönüştü. Kahramanmaraş başta olmak üzere bütün illerimizin ihyası ve bunların tamamı bu süreç içerisinde ana temayı oluşturduk. Değerli kardeşlerim 6 Şubat, elbette hepimizi üdü. Ama bir 12 Şubat’ın kendi tarihimizde bizde bıraktığı iş neyse Allah’ın izniyle Kahramanmaraş’ımızın tarihinde bambaşka bir sayfa olacak. Deryada yaşayanlar deryanın farkında olmazlar. Bizler şu anda bu anı yaşadığımız için belki fark edemiyor olabiliriz. dedi