Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Ali Öztunç Merakla Beklenen Projelerini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Millet ittifakının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, aday tanıtım ve proje toplantısında yaptığı konuşmada Kahramanmaraş için hayalini kurduğu projelerini anlattı.

 Yaptığı ziyaretlerde edindiği izlenime göre, Millet ittifakının seçimi kazanacağını yenileyen Öztunç, seçim kaybetme korkusu nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta 3 mitin yapacağını duyurdu.

Öztunç; “O kadar korkuyorlar ki; sayın Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a 3 tane miting koymuş. Merkez’e, Elbistan’a, Afşin’e. Bu kadar korkmayın, istediğiniz kadar miting koyun, bu Millet artık yemez.”dedi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Millet ittifakı ortağı CHP ve İYİ Parti Kahramanmaraş’ta aday tanıtım ve proje toplantısı düzenledi. Ramada otelde gerçekleşen toplantıya ittifak partisi belediye başkanları ile CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay katıldı.

Salonun hınca hınç dolduğu toplantıda konuşan Ali Öztunç,  seçmenlerden oy isteyerek tramvay, stadyum, kültür merkezi, diş ve göz hastanesi, yeni otogar binası gibi birçok alanda projesini tek tek anlattı.

İŞTE ALİ ÖZTUNÇ’UN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI VE PROJELERİ

“Herkes benim hemşerimdir, benim canımdır. Eğer Kahramanmaraşlıysa başımın üstünde yeri vardır. Halkımın teveccühüyle büyükşehir başkanlığına aday oldum.”

“SANDIĞA GİTTİĞİNİZDE ADAYA BAKIN, ADAYA OY VERİN”

“Milletvekilliği seçimleri ile belediye başkanlığı arasında fark vardır. Yani genel seçimde vatandaş lidere bakar, lidere oy verir, ideolojiye bakar oy verir. Ama belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaş belediye başkan adayına oy verir, adaya göre oy verir. İşte o yüzdendir ki; Eskişehir’de Ak Parti daha fazla oy çıkartıyor ama belediye başkanlığı seçimlerinde Yılmaz Büyükerşan kazanıyor. Kahramanmaraşlı hemşerilerimin de adaya oy vereciğine inanıyorum. Kahramanmaraş’ı Fatih Mehmet Erkoç yönetti. Gelip Tayyip Erdoğan yönetmedi. Sayın Hayrettin Güngör varsayalım başkan olduğunda, ki olamayacak ben olacağım çünkü; Kahramanmaraş’ı hayrettin bey mi yönetecek, Tayyip bey mi yönetecek. Tabi ki hayrettin bey yönetecek. Ben kazandığımda da Kemal Kılıçdaroğlu gelip yönetmeyecek, biz yöneteceğiz. O yüzden adaya oy verin, partiye oy vermeyin.” 

“KAFAMIN KEL BOYUMUN KISA OLDUĞUNA BAKMAYIN”

“Kafamın kel boyumun kısa olduğuna bakmayın, mangal gibi yürek var. Öyle meydanı kimseye bırakmam. Pusulayı aldığınızda bakın ya Maraş’a yeni gelmiş birini tercih edin yada hep aranızda olan, 695 mahalleyi gezen, o mahallelerin sorunlarını kendi içinde yaşayan bu kardeşinize oyunuzu verin.”

“BELEDİYE BAŞKANLARI VALİ ATANIR GİBİ ATANMAZ”

“Sayın hayrettin Güngör beyefendiye başarılar diliyorum. Ankara’da bürokraside uzun süre görev yaptı, oda iyi niyetle bende iyi niyetle belediye başkanı olmak istiyorum. Ama şöyle bir gerçek var. Ben sizlerle birlikte bu şehri daha iyi yöneteceğimi düşünüyorum. Bu kardeşiniz atama ile gelmedi. Belediye başkanları vali atanır gibi atanmaz. Halkın isteğiyle göreve gelir. Ben atanmış bir kardeşiniz değilim, sizlerin isteği ile huzurlarınızda olan biriyim.”

“AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ’I ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYOR”

“Kahramanmaraş hizmet görmüyor. Kamyon kamyon AKP’ye oy gidiyor ama hizmet yok. Çünkü Ak Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyor. Kahramanmaraş’ın çantada keklik olmadığını görmek için ayağınıza fırsat geldi. Urfa bunu yaptı, ceketi iade etti. Şimdi sıra Kahraman şehirdi. Atamaya direnin, hayır deyin.”   

“EV TUTMASIN”

“Hayrettin bey’e bir önerim var. Eğer Kahramanmaraş’tan ev tutmadıysa, şimdi de tutmasın. 1 Nisan’da Ankara’ya geri dönecek çünkü. Ben dünde bugünde buradaydım ama birileri kaybedince gidecekler. O yüzden ev tutmasın.”  

“HER YIL GELİR GİDER TABLOLARINI YAYINLAYACAĞIM”

“Öncelikle şeffaf belediyecilik olacak. Belediye başkanı olduğumda her yıl belediye’nin tüm ekranlarından, internetten gelir gider tablolarını yayınlayacağım. Bir kuruş parayı kimseye çaldırmayacağım. Bankamatik memur-işçi asla olmayacak. Bin’in üzerinde insan belediye’de maaş almadan çalışıyor. Bunlara son vereceğim.”

“MEGA PROJEM HAFİF RAYLI SİSTEM OLACAK”

“Kayseri’yi Ak Parti yönetiyor, hafif raylı tramvay sistemi var mı? Var. Gaziantep’i ak parti yönetiyor, hafif raylı tramvay sistemi var mı? Var. Maraş’ı da yılardır yönetiyor, Maraş’ta niye yok. Kahramanmaraş’ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak. Kapıçam-Hastane’den başlayacak Üngüt köprüsüne gelecek. Piazza’nın oradan da Azerbaycan bulvarına çıkacak. Çok büyük maliyeti yok, belediyenin kendi geliri buna yeter, yeter ki belediyenin geliri çalınmasın, hırsızlık yapılmasın.”

“GÜNEY ÇEVRE YOLU KAPIÇAM’A BAĞLANACAK”

“Güney çevre yolu kılavuzlu köprüsünden başlayacak, Aksu çayını takip ederek Aksu köprüsünden Kapıçam’a bağlanacak. Bu yol hem Kayseri yolunu rahatlatacak, hem de kentin yeniden yapılaşması için önemli bir adım olacak.  Geleceğin 50 yıllık imarı olacak burası.”

“KUZEY ÇEVRE YOLU GEREKSİZDİ”

“Kuzey çevre yolu yapıldı mı? Yapıldı. Gereksizdi, rant sağlandı, rant hepiniz biliyorsunuz. Kuzey çevre yolu işlevsel hale getirilecek.”

“TRABZON CADDESİ ESKİ HALİNE DÖNECEK”

“Trabzon caddemiz, medarı iftiharımız, perişan halde. Öyle bir uygulama yapıldı ki; dünyanın neresine giderseniz gidin böyle bir cadde göremezsiniz. Trabzon caddesi eski haline dönecek. Tek yön gidiş olacak, Azerbaycan bulvarından da iniş olacak. Esnafın sıkıntısı da gidecek.”

“AKSU ÇAYI TEMİZLENECEK”

“Aksu çayı kırmızıçizgilerimden birisidir. Aksu çayı temizlenecek. Lamı cimi yok. En büyük sözümde bu Aksu çayı temizlenecek. Akıtılan atıkların önüne geçilecek, ne bedel ödenecek bu bedel ödenip bunun gerçekletirceğiz.”   

“AVŞAR-CÜCELİ ARASINA KÖPRÜ YAPILACAK”

“Batı köylerindeki vatandaşlarımızın ulaşım sorunu var. Avşar-cüceli arasına köprü yapılacak. AKP 16 yıldır söz veriyor yapmıyor. bu kardeşiniz yapacak.”

“RANTSAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ”

“Rantsal değil kentsel dönüşüm yapacağız. İnsan odaklı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Başta Tekke olmak üzere, Namıkkemal, Yürükselim, Sakarya, Divanlı, Kümbet, İstasyon, Saçaklızade, Mağralı ve eski sanayi bölgelerinde kentsel dönüşüm olacak.” 

“ELEKTRİK FATURASI ÖDEMEYECEĞİZ”

“Dünyanın her tarafında güneş rejisi paneli kuruluyor. Böylece elektrik direklerine fatura ödenmiyor. Otobüs duraklarına konan panellerle kapalı alanda klima çalıştırarak vatandaş yazın sıcaktan, kışında soğuktan koruyacak. Eski Özel İdare binası, dünyanın en güzel binası olan yeri sivil toplum kuruluşlarının bir arada toplandığı bir yer haline getireceğiz. Tüm STK’lar orada toplanacaklar.”  

“KREŞ AÇACAĞIZ”

“En büyük hayallerimden birisi; Nüfusa göre mahallelerde belediye olarak kreşler açacağız. Çocukların eğitimi kreş’te başlar. Biz bunu sağlayacağız. Ve bu kreşler çok cüzi ücretle hizmet edecek. Çocuklarımızı kreşlere göndereceğiz. Dahi çocuklarımız için bir merkez açarak bu çocukların eğitimini özel hocalarla burada gerçekleştireceğiz. Gençlik merkezlerini daha da çoğaltarak işlevsel hale getireceğiz. Kadınlarımız için dayanışma evlerimiz olacak. Hukuki yardım alacaklar, mesleki eğitim alacaklar. Kadınlar çay toplantılarını bu kadın evlerinde gerçekleştirecekler.”

“DEV BİR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

“Kahramanmaraş merkezine dev bir kültür merkezi yapacağız.  İçerisinde tiyatro salonu, sinema salonu, panel ve toplantı salonları olacak. Bide bini bir merkezi engeli kardeşlerimiz için özel bir tesis yapacağız.”

“EVDE KUAFÖR HİZMETİ VERİLECE”

“Nüfusuna göre her ilçede 5-10 tane kadın ve erkek kuaförü belediye bünyesinde çalışacak. Bu kuaförler gidecek evde yaşlı, bakıma muhtaç amca ve teyzelerimizin saçını kesecek. Hemşire ve doktorlar da yine aynı şekilde evde hizmet verecek.”

“OTOGAR SORUNU ORTADAN KALKACAK”

“Otogar sorunu ortadan kalkacak. Bunun yanında köy garajları sorunu da çözülecek. Kahramanmaraş’ımıza hak ettiği akıllı otogarı da biz yapacağız. Havalimanı bölgesine yakın olsundiye o bölgeye yapacağız.”

“DİŞ VE GÖZ HASTANESİ AÇACAĞIZ”

“Ayrıca belediye olarak diş ve göz hastanesi açacağız. Hem yurttaşlarımız tedavi olacak hem de çocuklarımız göz ve diş taramasından geçecekler.”

“KIMIZI ÇİZGİLERİMDEN BİRİSİ KAHRAMANMARAŞSPOR STADI”

“Kımızı çizgilerimden birisi Kahramanmaraşspor stadı yapılacak. Hükümet yapmadı Allah nasip ederse belediye başkanı olarak ben yapacağım. Cumhurbaşkanı 10 tane il saydı, şöyle güzel böyle güzel statlar yaptık diye. Kahramanmaraş’ın ne günahı var, Kahramanmaraş’ı da saymasını isterdim. Taraftar istiyor, her yere yaptınız Kahramanmaraş’a niye yapmadınız? İnşallah biz yapacağız. Şehirleri birleştiren en önemli unsur futboldur.”

“DONDURMA FESTİVALİ ULUSLAR ARASI OLACAK”

“Her yıl 1-30 ağustos arasında el sanatları ve tarım fuarı yaparak eski Kahramanmaraş’ın fuarını canlandıracağız. Dondurma festivali var, festival değil, dondurma festivali uluslar arası olacak. Kitap fuarı, kuyumculuk fuarı benzer fuarları hep birlikte yapacağız ve 12 Şubat’ı 100. Yılında müthiş bir 12 Şubat etkinliği ile kutlayacağız.”  

“KAHRAMANMARAŞ’I TURİZM KENTİ OLACAK”

“Kahramanmaraş’ı turizm kenti yapacağız. Gaziantep’te Zeugma var. Oraya binlerce turist gidiyor. Bizde Germenicia var, niye değerlendirilmiyor?  Oraya değerlendirip Kahramanmaraş’ı turizm kenti yapacağız. Ilıca ve Ekinözü termal turizmin kenti olacak. Yayla turizmini büyüteceğiz,  elimizde Başkonuş gibi bir merkez var. En önemlisi gastronomi turizmi. Kahramanmaraş mutfağı eşsiz, gastronomiyi desteklememiz gerekiyor.”

“HELETE, ILICA, NARLI İLÇE OLSUN DİYE ÇALIŞACAĞIM”

“Ilıcaya hak ettiği değeri vereceğiz. Helete, Ilıca, Narlı ilçe olsun diye gerekeni yapacağım. Bu 3 belde ilçe olma hakkıdır. Ilıca ilçe olursa ılıcada turizm gelişir.”

“MARAŞLILAR AVUCUNU YALIYOR”

“Helete’nin suyunu Gaziantep aldı, götürdü, Helete’nin suyunu parayla Anteplilere satıyor, Maraşlılar avucunu yalıyor. Bizim suyumuzu satarak para kazanıyorlar. Gaziantep’le Kahramanmaraş’ın yaptığı anlaşma var. O suya ilişkin Helete’ye bedel ödenmesi gerekiyor. Ama ödenmiyor. Ama bu kardeşiniz belediye başkanı olduğunda Kahramanmaraş’ta su fiyatları yüzde 30 ucuzlayacak.”

“AKEDAŞ MESELESİYLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM”

“Kahramanmaraş ‘ta AKEDAŞ meselesiyle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. KASKİ yeniden yapılanacak. Birada 90 bin insan sudan zehirlenmeyecek. Elbistan’da 90 bin insan sudan zehirlendi. Belediye personeliyle ilgili hiç kimsenin ekmeğiyle oynanamayacak. Asgari ücret belediye çalışanlarına en az 2 bin 300 TL olacak. Ama işe gelmeden bankamatikten maaş alanlara izin vermeyeceğim.”

“YENİ BİR MEZARLIK ALANI YAPILACAK”

“Yeni bir mezarlık alanına ihtiyaç var. Şehrin doğusunda yeni bir mezarlık alanı yapılacak. 4 bin kişilik kapasiteli avlusu olan dev bir camii yapılacak.

 Her köye muhtarlık binası yapılacak, her ilçede taziye evi mutlaka olacak. Pazar alanlarımız opsiyon el olacak. Haftada bir gün Pazar olacak, diğer günler spor sahası olacak.

Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolu yıllardır yapılmadı, inşallah bize nasip olacak.”

“TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ KURULACAK”

“Belediye öncülüğünde Tarımsal kalkınma Kooperatifi kurulacak, belediyemiz çiftçiden ürünlerini alacak, paketleyecek, Ankara ve İstanbul’da kurulan yöresel pazarlarda satışa çıkartılacak. Hem üretici kazanacak, hem işçi kazanacak hem de belediye kazanacak.” 

“TÜRKOĞLU İLÇEMİZ İÇİN OTOGAR YAPILACAK”

“Türkoğlu ilçemize otogar yapılacak. Andırın kapalı Pazar alanı projemiz var.” 

SEÇİMİ KAZANDIĞIMIZI BİLİYORLAR

Seçimi kazandığımızı biliyorlar. Sakın ‘Kahramanmaraş’ta CHP nasıl kazanacak’ demeyin. Vallahide, billahi de CHP, İYİ Parti ile birlikte Kahramanmaraş’ta belediye seçimini kazanıyor ve kazanacak. Sokakta, gezilerimde bunu görüyorum.

“CUMHURBAŞKANI KAHRAMANMARAŞ’A 3 TANE MİTİNG KOYMUŞ”

“O kadar korkuyorlar ki; sayın cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a 3 tane miting koymuş. Merkez’e, Elbistan’a, Afşin’e. Bu kadar korkmayın, istediğiniz kadar miting koyun, bu Millet artık yemez. Geçen seçimde verdiğiniz vaatleriniz yapmadınız.”     

“AK PARTİ’NİN BİN ALİSİ VARSA KAHRAMANMARAŞ’IN BİR ALİSİ VAR”

“Çarşıda bir amcayla karşılaştım. Bana ‘Ak Parti’nin Bin Alisi varsa Kahramanmaraş’ın bir Alisi var. Hayatım boyunca hiç partine oy vermedim, ama sana oy vereceğim, göreceksin sende belediye başkanı olacaksın’ dedi. Bana 5 yıl verin, ben bu kenti 5 yıl içerisinde Akdeniz’in incisi yapacağım. Size söz veriyorum. Atom karıncanıza güvenin, inanın. 1 Nisan benim doğum günüm. 1 Nisanda bana ve bu millete güzel bir doğum günü hediyesi verin.”