Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Öztunç Meclis’e ‘Sökülmüş Pamukla’ Geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Meclis’te yaptığı basın toplantısına topraktan sökülmüş pamuk bitkisiyle geldi. Kilosu 13-14 TL olan pamuk fiyatlarının maliyetle beraber çiftçiyi bitme noktasına getirdiğini belirten Öztunç, “Yahu bir tek senin adın ak kalmış, şu pamuğun akını bile kirletiyorsun. Kara hale getiriyorsun. Etme eyleme çiftçinin hakkını ver” dedi.

CHP’li Öztunç Meclis’e ‘sökülmüş pamukla’ geldi: “Şu pamuğun akını bile kirletiyorsun, etme eyleme”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, pamuk üretimi yapılan Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı yaptı. Öztunç konuşmasında Pamuğun kilosunun “13-14 TL arasında çiftçiden satın alındığını” hatırlatan Öztunç AKP’nin yerli tütün yerine de ithalat yaptığını belirterek, şunları söyledi:

GÜBRE 3 KATTAN FAZLA ARTMIŞ AMA PAMUK AYNI PARA

“Bizim bölgelerimiz pamuk bölgesi. Pamuk çocukların okula giderken defterini, kalemini, silgisinin parası. Askere gönderdiği oğlunun askerdeki harçlığı bu pamuk. Ekmektir pamuk ekmek. AK Parti iktidara gelmeden önce 99 yıllarında pamuk ekim alanı 757 bin hektardı bugün 400 bin hektara düştü. Maalesef AK Parti pamuk üreticilerini perişan etmiş durumda. Bizim çiftçimiz üreticimiz pamuk üretip para kazanacağına AK Parti, ‘Biz bunu yabancı çiftçiye ektireceğiz onlar para kazansın’ dedi. Böyle giderse Adana’da, Urfa’da, Kahramanmaraş’ta Hatay’da pamuk üretimi olmayacak, iyice bitecek. Çünkü şu anda bu pamuk 13-14 lira (kilosu). Geçtiğimiz yıl mazot 7 liraydı bugün 28 lira. Ama pamuk aynı para. Gübre 3 katından fazla artmış ama pamuğun fiyatı sabit.

“EY TARIM BAKANI; SENİN MEMLEKETİN DE SİYASET YAPTIĞIN YER DE PAMUK BÖLGESİ”

Biz Çukurova’daki pamuk üreticisinin sesi olarak isyan ediyoruz. Milletvekili olarak AK Parti’ye diyoruz ki, ‘Yahu bir tek senin adın ak kalmış, şu pamuğun akını bile kirletiyorsun, kara hale getiriyorsun. Etme eyleme çiftçinin hakkını ver’ diyoruz. Ey Tarım Bakanı, Kahramanmaraş asıllı Adana’da siyaset yapmış olan ey Tarım Bakanı; senin memleketin de siyaset yaptığın yer de pamuk bölgesi. Pamuğun gerçek fiyatı belirlenmeli. Üretici tüccarın kucağına itilmiş durumda. İthalat sevdalısı olan AKP’yi uyarıyoruz. ‘Pamuk ithalatından vazgeç, yerli pamuğa destek ol’ diyoruz.