Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İMZASIYLA 52 YENİ FAKÜLTE KURULDU

Yenilikçi ve ileri düzeydeki fakülteler, üniversite eğitimine yeni bir vizyon kazandıracak. Bu amaç ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesine İletişim Fakültesi ile Turizm Fakültesi kazandırılan iki bölüm oldu.

Yenilikçi ve ileri düzeydeki

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İMZASIYLA 52 YENİ FAKÜLTE KURULDU
Türkiye’nin Yükseköğretim Alanındaki Yenilikleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Resmi Gazete kararları ile ülkemizin yükseköğretim alanında önemli adımlar atıldı. Toplamda 40 üniversite bünyesine 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Aynı kararlarla 39 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılması, 8 fakültenin de isminin değiştirilmesine karar verildi.

Yeniden Yapılanma: Kurulan Fakülteler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla hayata geçirilen yeniden yapılanmada, birçok yükseköğretim kurumu bünyesine 10 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul eklendi. Bu adımla birlikte Türkiye’nin eğitim alanındaki gücüne güç katılmış oldu. Yenilikçi ve ileri düzeydeki fakülteler, üniversite eğitimine yeni bir vizyon kazandıracak. Bu amaç ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi bünyesine İletişim Fakültesi ile Turizm Fakültesi kazandırılan iki bölüm oldu.

Değişimin Parçası: Kapatılan ve İsimleri Değiştirilen Birimler

Yeniden yapılanma süreci, mevcut bazı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kapatılması ve adlarının değiştirilmesiyle devam etti. Bu adımla, eğitim kurumlarının misyon ve vizyonlarına uygun yeni bir yapılanma sağlandı. Böylece eğitim kalitesi daha da artırılarak, öğrencilere daha iyi bir eğitim fırsatı sunulacak.