Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi İmza Töreni Gerçekleşti

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, projenin kadın işverenler için çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Buluntu, programa yapılan başvurular ve mülakat süreciyle ilgili bilgi verirken, programın önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyeceğini ifade etti.

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu,

Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi İmza Töreni Gerçekleşti
Hibe Sözleşmesi İmza Töreni Düzenlendi
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen ‘Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi’, 550 bin Dolar tutarında bir bütçeyle hayata geçirildi. Proje kapsamında mülakatı başarıyla geçen kadın işverenler için Hibe Sözleşmesi İmza Töreni düzenlendi.

257 Kadın İşverene Hibe Desteği

KMTSO ve UNDP Türkiye tarafından Şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremlerin zarar gören işletmelerin sahibi kadın girişimcilere yönelik başlatılan 550 bin Dolar tutarındaki hibe programı, başvuru ve mülakat süreçleri sonucunda belirlenen 257 kadın işverene hibe desteği sağladı.

Kahramanmaraş’taki İşletmelerin Toparlanmasına Destek

Depremde en ağır yıkıma uğrayan dört ilden biri ve depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren kadın işverenler, bu ortak girişim sayesinde işletmelerini ayağa kaldırmak için mali destek aldı.

İmza Töreni Kahramanmaraş’ta Gerçekleştirildi

Projenin imza töreni Kahramanmaraş’ta yapılan bir toplantıda gerçekleştirildi. Ticaret Borsası’nda düzenlenen törene, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Harun Çiçekçi, UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Saha Temsilcisi Mihriban Ançel ve KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Betül Zabun Kenger ile kadın işverenler katıldı.

Kadın İşverenlerin Hikayeleri Paylaşıldı

Törende, Sercan Uysal Çetin, Nurgül Göçgen ve Betül Fırat adlı kadın işverenler kürsüye çıkarak, kendi hikayelerini anlattılar.

Başkan Buluntu: “Çok Önemli Bir Projeyi Hayata Geçirmenin Mutluluğundayız”
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, projenin kadın işverenler için çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Buluntu, programa yapılan başvurular ve mülakat süreciyle ilgili bilgi verirken, programın önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyeceğini ifade etti.

UNDP Temsilcisi Vinton: “Kahramanmaraş Bizim Önceliğimiz”

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Kahramanmaraş’ın yıkıcı depremden etkilenen iller arasında öncelikli olduğunu vurgulayarak, programın gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vinton, kadın girişimcilere yapılan bu hibe desteğinin toplumun normal hayata dönüş umudunu canlandırmayı hedeflediğini belirtti.

Başkan Yardımcısı Gümüşer: “100 Bin Dolarla Başlayan Hikâye 550 Bin Dolarla Sonuçlandı”

KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, projenin kadın işverenlere sağladığı faydanın önemine değinerek, Birleşmiş Milletler ile işbirliği içinde elde ettikleri kaynağın artmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Projenin toplamda 14 milyon 500 bin TL’lik bir destek sağladığını belirten Gümüşer, programa katkı sağlayanlara teşekkür etti ve hibe desteğinden faydalanacak kadın işverenlere hayırlı olmasını diledi.