Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede öğrenciler baraj gölünde moral depoladı

Depremzede öğrenciler baraj gölünde moral depoladı
Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen çocuklar için sportif faaliyetler başladı.

Depremzede öğrenciler baraj gölünde

Depremzede öğrenciler baraj gölünde moral depoladı
Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen çocuklar için sportif faaliyetler başladı.
6 Şubat tarihli depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta depremden psikolojik olarak etkilenen yaklaşık 50 kadar öğrenci için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Onikişubat Belediyesi ortak bir proje başlattı. Çocukların depremin travmasını erken atlatabilmeleri için Onikişubat Belediyesi EXPO alanının Kelebek Bahçesi ile Lagün gölünün olduğu sahanın kapılarını gençlere araladı. Burada yılın tamamında aylık periyodiklerle yaklaşık 5 bin öğrencini kano- kürek, ok atma gibi sportif faaliyetlerle birlikte Kelebek Bahçesi başta olmak üzere EXPO’daki tüm alanlar ücretsiz olarak faydalanacak.
Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan öğrenciler, ilk defa kano-kürekle lagün gölünün gezdiklerini ve bundan çok mutlu olduklarını ifade etti.
Türkiye’de ilk ve tek, Avrupa’nın ise en büyüğü olan 70 bin metrekare alan büyüklüğüyle kristal lagün gölünü kano ile gezmenin keyfini çıkarak gençler, ok atıp gönüllerince eğlendiler. Daha sonra Kelebek Bahçesinde gençlere, ilçe kaymakamları çeşitli ödül ve hediyeler takdim etti.
Etkinlik hakkında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Açılışını yaptığımız sayın Cumhurbaşkanımızın video konferansla, Cumhurbaşkanı yardımcımızın da bizzat teşrifleriyle Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ve uluslararası alanda bütün ziyaretçilerimizin beğenisine açtığımız EXPO alanındaki etkinliklerimiz devam ediyor. 70 bin metrekare büyüklüğündeki havuzumuza bu evlatlarımızın kano etkinliği var. Yani bunlardan zaman içerisinde denizcilik kano alanında inşallah şampiyonlar çıkacak diye düşünüyorum. Bu evlatlar, buralarda yetişecek, gelecekte bu ülkenin güzel bayrağını göndere çektirecekler. Bu ülkenin çocukları zeki çocuklar. Kendilerine fırsat, imkan verildiği zaman başarılı olacaklarını, her alanda, her kademede göstermişlerdir.
Mehmet Arık: Onikişubat Belediyesinin EXPO fuar alanındayız şuanda. Burada bir kano etkinliği düzenleniyor, biz de çocuklarımızı buraya getirdik. Bu etkinliğe katıldılar, şuanda çok mutlular. Biz bu etkinlikten dolayı gençlik spor ve belediyeye teşekkür ediyoruz” dedi.