Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı


 
 Diyarbakır’ın Çınar

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

featured






Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda dün çıkan anız yangını bir anda büyüdü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, 112 Acil Sağlık ekipleri ile jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.

21062024095217 62236 32270

“SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Yangınla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Diyarbakır İli Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesinde saat 22:15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık  ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef  Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2️ vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de  ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

21062024095223 53632 63884

“YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR”

Yangınla ilgili çalışmaları koordine eden Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, “İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef  3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

21062024095128 81256 57997

Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı