Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli Maaşlarına Yüzde 25 Zam

Yapılan düzenlemeye göre, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı boyunca toplamda yüzde 25 zam alacak. Bu düzenleme, temmuz ayından itibaren uygulanacak ve yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Yapılan düzenlemeye göre, Emekli

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bir kanun teklifiyle birlikte, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine yılın 6 ayı boyunca toplamda yüzde 25 zam yapılması kararlaştırıldı. Ancak, emekliye yapılan zamdan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubunun da yararlanıp yararlanmayacağı konusu belirsizliğini koruyor. Şu ana kadar EYT grubunu kapsam dışında tutan bir düzenleme önergesi sunulmadığından, EYT düzenlemesiyle emekli olanların da yüzde 25 zamdan faydalanabileceği biliniyor.

Memur Maaşı ve Emekli Aylıklarına Yapılacak Düzenlemeler

“6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” adlı düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu düzenleme, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına ise yüzde 25 zam yapılmasını içeriyor. Ayrıca, bazı vergi artışlarını da öngörüyor.

Emekliye Yüzde 25 Zam

Yapılan düzenlemeye göre, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yılın 6 ayı boyunca toplamda yüzde 25 zam alacak. Bu düzenleme, temmuz ayından itibaren uygulanacak ve yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

EYT’liler de Zamdan Yararlanacak Mı?

Milyonlarca emeklinin yüzde 25 zam alması, EYT’liler için de geçerli olacak mı sorusu kafaları karıştırdı. Ancak şu ana kadar sunulan önergede, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubunu kapsam dışında tutan bir düzenlemenin bulunmadığı öğrenildi. Dolayısıyla, yüzde 25 maaş zamı düzenlemesiyle emekli olan EYT’liler de bu zamdan faydalanacak ve maaşlarına yansıyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli Zamıyla İlgili Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir programda yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25 zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Emekli maaşlarında refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Hayat pahalılığı ile mücadelemiz devam edecek. Hileli yönetmelere başvuranlarla ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Maalesef hırsızlar çok. Bu hırsızlardan hesap sorulacak. Hayat pahalılığıyla ilgili mücadelemiz kararlı şekilde sürecek.” şeklinde konuştu.