Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EXPO 2023’ün İlk Milli Gün Kutlaması Kore Cumhuriyeti Tarafından Yapılacak

expo-2023un-ilk-milli-gun-kutlamasi-kore-cumhuriyeti-tarafindan-yapilacak

expo-2023un-ilk-milli-gun-kutlamasi-kore-cumhuriyeti-tarafindan-yapilacak

EXPO 2023’ün İlk Milli Gün Kutlaması Kore Cumhuriyeti Tarafından Yapılacak

Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek Uluslararası EXPO 2023’e ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikte yer alacak olan katılımcı ülke Kore Cumhuriyeti’nden gelen yetkililer, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. EXPO 2023 boyunca çeşitli milli gün kutlamalarına ev sahipliği yapacak olan etkinlikte, ilk kutlama 30 Ağustos’ta Kore Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ivme kazandırmanın yanı sıra uluslararası düzeyde şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Uluslararası EXPO 2023’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinliğin açılışına sayılı günler kala, uluslararası katılımcı ülkelerden ziyaretler de devam ediyor. Bu bağlamda Kore Cumhuriyeti yetkilileri, Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek EXPO 2023’e katılacak ülkelerden biri olarak Kahramanmaraş’a gelerek Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i ziyaret etti.

EXPO 2023’ün milli gün kutlamaları, EXPO 2023 Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilecek. Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee-Houng PARK ve Kültür Müşavirliği Koordinatörü Jung-Yeon LEE, Başkan Mahçiçek’ten etkinlikle ilgili bilgi aldılar ve milli günlerini 30 Ağustos’ta EXPO 2023 Sergi Alanı’nda kutlayacaklarını duyurdular.

“Kore Kültürünü Tanıtan Bir Etkinlik Hazırladık”

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee-Houng PARK, 6 Şubat depremleri nedeniyle taziyelerini ilettiklerini ve depremzedelere yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Kore kültürünü Kahramanmaraş’a taşıma amacı güttüklerini belirten PARK, “Kore Cumhuriyeti olarak, Onikişubat Belediyesi’nin ev sahipliğinde hazırlanan EXPO 2023 Amfi Tiyatro alanında, depremzedelere destek olmak ve onların yanında olduğumuzu göstermek için Kore kültürünü tanıtan bir etkinlik hazırladık. Tüm Kahramanmaraş halkını ve EXPO 2023 ziyaretçilerini 30 Ağustos’ta Amfi Tiyatro’daki etkinliğimize davet ediyoruz. Türkiye ve Kore arasındaki ilişkilerin EXPO 2023 ile daha da güçleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“EXPO 2023’ün İlk Milli Gün Kutlamasını Kore Cumhuriyeti Yapacak”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kore Cumhuriyeti’nin EXPO 2023’te yer almasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başkan Mahçiçek, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Kee-Houng PARK’ın ziyaretinden bahsederek, Kore Cumhuriyeti’nin etkinliğe katılacağını ve ilk milli gün kutlamasını gerçekleştireceğini belirtti. Türkiye ve Kore arasında uzun süredir devam eden yakın ilişkilere vurgu yapan Mahçiçek, Kore’nin katılımından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. EXPO 2023’ün açılışının aynı zamanda Kore Cumhuriyeti ile gerçekleşeceğini belirterek, etkinlik için kendilerine teşekkür etti. Ziyaretin ardından, Kore Cumhuriyeti yetkilileri Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal’ın rehberliğinde alanda gezinti yaptılar.