Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gordion ve Arslanhane Camii’ni Güney Kore ve Japon dostlarımızın görmesini istiyoruz

Yılmaz: Gordion ve Arslanhane Camii’ni

Yılmaz: Gordion ve Arslanhane Camii’ni Güney Kore ve Japon dostlarımızın görmesini istiyoruz

Güney Kore’nin Kuzey Jeola bölgesindeki ili Gimje Belediye Başkanı Youngja Kim ve Meclis üyeleri, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti.  

Güney Kore’nin Gimje Belediye Başkanı Youngja Kim ve beraberinde 17 kişilik meclis üyesi heyetini Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz karşıladı.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kent Konseyinin yapısı hakkında bilgi verdiği heyete, katılımcı yönetimin en iyi uygulamasının Ankara’da yapıldığını belirtti. Konseyin çalışma gruplarının aldıkları tavsiye kararlarının belediye meclisine sunulduğunu kaydeden Yılmaz, kararların uygulamaya geçtiğini söyledi.

AKK 5566

Ankara’nın iki değeri Gordion ve Arslanhane Camii’nin Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girdiğini hatırlatan Yılmaz, bu iki önemli eseri Kore kamuoyuna duyurmak istediklerini belirtti. Yılmaz, “Milyonlarca Koreli ve Japon dostumuz Kapadokya’ya geliyor. Biz onların Ankara’nın Unesco listesine giren bu iki önemli eserini görmelerini istiyoruz. Ankara’ya konaklamadan Kapadokya’ya gitmek yok” dedi.

Yılmaz’ın bu isteğine Güney Koreli heyet alkışlayarak destek verdi.

AKK 5690

AKK 5550

AKK 5520