Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her ay 5 bin TL destek verilecek! Başvuru erkanı açıldı

Kiracılara duyuru yapıldı! 1

Kiracılara duyuru yapıldı! 1 yıl boyunca geçerli olacak: Her ay 5 bin TL destek verilecek! Başvuru erkanı açıldı

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için aylık kira desteği ev sahipleri için de nakdi destek verileceği belirtilerek bu desteklerin 12 ay boyunca devam edeceği ifade edildi.

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için aylık kira desteği ev sahipleri için de nakdi destek fırsatı duyuruldu. Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar 12 ay boyunca sunulan destekten şartları karşıladığında ve başvuru yaptığında faydalanabilecek.

Depremin yıkıcı etkisi sonrası oluşan maddi ve manevi hasarı engelleyebilmek için Türkiye tek yürek oldu. Depremzedelere yönelik yapılacak kira desteği için başvuru ekranı aktif hale getirildi.

AFETZEDE TAŞINMA DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

Kira yardımı başvurusu online olarak e-devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. Bunun için “Afetzede Barınma Desteği” sayfasına giriş yaparak başvuru yapmak yeterli oluyor. Kira yardımından faydalanacak vatandaşlar için evlerin yıkık, orta ya da ağır hasarlı ya da acil yıkılacak konumunda olması gerekiyor. Ön inceleme sonrası kiracıya hem de ev sahibine destek sunuluyor

BAŞVURU ADERSİ

E-devlet’ten yapılacak başvuru ile sunulan kira yardımı ev sahipleri için ayda 5 bin TL, kiracılar için ise ayda 2 bin TL olarak belirlendi. Yaşadığı ev hasarlı olup ek konteyner talebinde bulunan tüm vatandaşların taşınabilmesi için ek destek sunulacak. E-devlet üzerinden online başvuru yapmak isteyenlerin www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Afetzede Taşınma Desteği kategorisine geçerek başvurusunu tamamlaması yeterli oluyor.

TOPLAM 60 BİN LİRA DESTEK

Destekten faydalanmak isteyen vatandaşın alacağı tutar belli oldu. 12 ay boyunca devam edecek olan destek kiracılar için ayda 2 bin TL, ev sahipleri için ise ayda 5 bin TL olacak. 12 ayın sonunda ev sahipleri toplamda 60 bin TL destekten faydalanmış olacak. Bu rakam kiracı için 24 bin TL’ye denk geliyor.