Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hıdırellez ritüellerine yoğun ilgi

Hıdırellez ritüellerine yoğun ilgi

Hıdırellez ritüellerine yoğun ilgi

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla Sarayiçi’nde düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında Geleneksel Kakava Ateşinin yakılmasının ardından bu sabah da Hıdırellez ritüelleri gerçekleştirildi.

Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, üçüncü gününe Kakava Ritüeli Dans Gösteri ile başladı. Hıdır ve İlyas’ın buluşmasının canlandırıldığı dans gösterisi izleyenlerden büyük bir beğeni topladı.

Tunca Nehri’ne Dilek Atma Ritüeli için Fatih Köprüsü’ne çıkan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce katılımcı ile birlikte “Bolluk, bereket, mutluluk, sağlık, barış, sevgi, huzur” yazılı dilek çiçeğini Tunca Nehri’nin sularına bıraktı. Rengârenk giyinen vatandaşlar, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Yoğun katılım sebebiyle memnun olduğunu ifade eden Başkan Gencan Akın, “Oldukça güzel iki gün geçirdik, bugün de son gün. Çok güzel sahne performansları izledik. Görüyoruz ki Edirne’nin her geçen gün turizm potansiyeli artıyor, biz de bundan çok memnuniyet duyuyoruz. Misafirlerimizden çok güzel eleştiriler aldık, muhakkak ki eksikliklerimiz de vardır. Biz bu anlamda anket çalışması da yaptırdık. İnşallah önümüzdeki yıl bu eksikliklerimizi tamamlamış şekilde daha iyi şartlarda etkinliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Öğlen saatlerinde Saraçlar Caddesi’nde devam eden kutlamaları etkinlikleri kapsamında ise Mor-İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu ve Edirne Belediye Bandosu Gösterisi sahne aldı. Keyifli parçalar eşliğinde doyasıya eğlenen vatandaşlara Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da darbuka çalarak katıldı.

Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, burada yaptığı açıklamada  “Organizasyonumuzun son gününde Mor-İz Kadın Meclisimizle beraberiz. Şehir dışından gelen vatandaşlarımız, şehirlilerimiz, hep beraber çok eğlendik. Özellikle kadınlarımız özgürce ve gönüllerince eğlendiler. Çok güzel sahne performansları izledik. Çok keyifliydi. Gerçekten muazzam biz kalabalık vardı. Alanda ve şehrimizde hepimizin gözlemlediği önceki senelere nazaran çok daha büyük bir kalabalık vardı” ifadelerini kullanarak, bu kalabalığın kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini, bu sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yerine getireceklerini söyledi.

Konuşmasına şu sözlerle son verdi, “Bu bir başlangıçtı. Daha güzel şenlikler ve festivaller yapacağız. Bunu kapanışımızın bir kadın topluluğuyla olması, kadın odaklı olması beni çok memnun etti. Edirne her şeyin en güzeline yakışan bir şehir, Edirne’ye gelen misafirlerimiz her şeyin en güzeline yakışıyor. Bizde onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”