Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere’de Atatürk ‘ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerle Cumhuriyetin 100.Yılı Özel Konserleri başladı

İngiltere’de Atatürk ‘ün Sevdiği

İngiltere’de Atatürk ‘ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerle Cumhuriyetin 100.Yılı Özel Konserleri başladı

İsmail Karakaş/Londra-BHA

Kurucu Başkan ,Bestekar, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Suat Sancar ‘ın yaklaşık yirmi yıldır faaliyet gösteren korosu Londra Türk Sanat Müziği Korosundan sonra; ilk olarak Manchester TSM Korosunu topluma kazandırması ardından, bu yılda Birmingham TSM Korosu faaliyete geçmiş oldu.. Kuruluşunun yaklaşık sekiz ay sonrası; West Midlands bölgesinin en büyük ikinci salonu St. Caterine Katolik kilisesinde muhteşem bir icra ile gerçekleştirdi.

img 20240429 wa0007jpg 141328 20240430

Dünya çapında ünlü sanatçıları ağırlayan St Caterine Kilisesi salonu, Türk Müziği nağmeleri ole coştu Cumhuriyetin 100.Yılına özel, Büyük önder ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Sevdiği Şarkı ve Türkülerden oluşan repertuvara yer verilen konserin sunuculuğunu Günay Measey yaptı, Konserin solistleri ise sırasıyla, Ebru Tez, Tuğçe Bıçakçı, Begüm Canan Yıldız, Müge Stubbert, Atilla Sancar, Bahar Çaylak, Bircan Tüzen, Halil Lale, Nesli Arı, Emir Ferhatoğlu, Nurettin Çıraklı, Akın Yıldız oldu.

Koro ve sololara icraceden saz sanatçıları ise Kanunda Naci Göçen, Kemanda Berkan Sırel, Piyanoda Beste Cıkcık, Bağlamalarda,Erdal Demir ve Akın Yıldız, Ritm saida ise Muammer Sağlam yer aldı.

Bestekar Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Suat Sancar’in bölümünde; Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine isimli şiirine okuduĝu kaside tüm salonda hüzün ve hayranlıkla dinlendi. Şef Suat Sancar ‘ın öĝrencilerinden Brunel Universitesi Müzik bölümü mezunu Beste Cıkcık ile yaptıkları düet dinleyicileri adeta büyüledi.

img 20240429 wa0008jpg 141328 20240430

Validen moral ziyareti

West Midlands Valisi Andy Street yoğun programı arasında; Sanatçı Şef Suat Sancar başta olmak üzere, tüm koristlere moral amaçlı bir ziyarette bulunrak başarılar diledi. Sanatçı Suat Sancar ile yapılan roportajda, yoğun ve zahmetli bir çalışma süreci ardından West Midlands bölgesinde koromuz bu akşamki başarılı konseri ile, toplumumuzun sanat sesi ve ruhu olduĝunu ispat etmiştir. Bu gecede bizlerle olan deĝerli müziksever dinleyiciler başta olmak üzere; gecenin sahnelenmesinde emeği geçen West Midlands Turkish Association ‘a başkanları koromuzun da üyesi Göktuğ Tenekeci bey nezdinde, tüm mütevvelli heyetine tüm destekçilerine ayrı ayrı içten teşekkür ve sevgilerini sundu.