Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstiklal Üniversitesi Bölüm Ve Programları Aday Öğrencilere Tanıtıldı

KİÜ akademisyenleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan öğrencilere üniversite bünyesinde yer alan lisans ve ön lisans bölüm ve programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca öğrencilere doğru tercih yapmaları konusunda rehberlik ederek sorularını cevaplandırdı.

KİÜ akademisyenleri, Yükseköğretim Kurumları

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Bölüm ve Programları Aday Öğrencilere Tanıtıldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), üniversite sınavına katılan aday öğrencilere bölüm ve programlarını tanıtarak destek oldu.

KİÜ akademisyenleri, tercih dönemi öncesinde Kahramanmaraş kent merkezi ile Elbistan ve Türkoğlu ilçelerinde eğitim veren ortaöğretim kurumlarında tanıtım etkinlikleri düzenledi. Bu etkinlikler, Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi, Süha Erler Anadolu Lisesi, TOBB Fen Lisesi, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi, Şehit Cemil Kaçmaz Anadolu Lisesi, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Maarif Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Anadolu Lisesi, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Lisesi, Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Elbistan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Şehit Naci Soydan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Elbistan Anadolu Lisesi gibi okullarda gerçekleştirildi. Bu etkinliklerde okul rehberlik öğretmenleri ve öğrencilere bilgiler aktarıldı.

KİÜ akademisyenleri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan öğrencilere üniversite bünyesinde yer alan lisans ve ön lisans bölüm ve programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca öğrencilere doğru tercih yapmaları konusunda rehberlik ederek sorularını cevaplandırdı.

KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, üniversitelerin en önemli unsuru olan öğrencilere vurgu yaparak, aday öğrencileri Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin bölüm ve programlarını tercih etmeye çağırdı. Prof. Dr. Bakan, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş olarak büyük bir afet yaşadık ve binlerce insanımızı kaybettik. Hala hüzün ve keder içerisindeyiz. Ancak hayat devam ediyor ve Kahramanmaraş’ta hayatın normale dönmesi gerekiyor. Bu noktada eğitim kurumlarına büyük görevler düşüyor. Biz de Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak, üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz.

Üniversitemizi her geçen gün daha da büyütme ve yeni bölüm ve programlar açma gayretindeyiz. Bu doğrultuda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde Tarih, Sosyoloji ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerini açmaya karar verdik. Üniversitemizin değerli akademisyenleri, tercih dönemi öncesinde okullarımızı ziyaret ederek öğrencilere üniversitemizi tanıttı. İl merkezimizde, Elbistan’da ve Türkoğlu’daki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören çocuklarımıza bilgi aktardılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gelecekte de bu tür etkinliklerimizi artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Şimdiden üniversitemizi tercih edecek ve KİÜ’ye katılacak olan tüm öğrencilere “hoş geldiniz” demek istiyorum.