Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kafkas Gençlik Ve Kar Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun Belediyesi, Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği ve Göksun Çerkes Kültür Derneği tarafından ikincisi düzenlenen Kafkas Gençlik ve Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Göksun Yantepe Mahallesinde düzenlenen festivalde, İlçe protokolü ile her yaştan yüzlerce vatandaş hep birlikte, naylon poşetten geleneksel ağaç kızağa, plastik kızaklardan kayak takımlarına kadar çeşitli araçlarla kayarak gönüllerince eğlenip karın tadını çıkardılar. Festivalde eğlenip yorulan vatandaşlar mangalda yapılan sucuk ekmek ve ayran ikramı ile de günün yorgunluğunun çıkardılar.

-“Göksun Kardeşliğin, Dostluğun ve Samimiyetin Şehridir” 

Göksun Kaymakamı Ejder Demir, festivalinde yaptığı konuşmada, “İklimi soğuk olsa da insanı sıcak olan, içerisinde barındırdığı farklı kültürlerle adeta Türkiye’nin bir nüvesi, kültür hazinesi olan Göksun, kardeşliğin, dostluğun ve samimiyetin şehridir” dedi. 

Göksun’un turizm alanında daha çok bilinen bir yer olması için tüm paydaşlarla birlik çalışacaklarını ifade eden Kaymakam Demir, konuşmasında şunları kaydetti:

“Göksun, bir çok kültürü içerisinde barındıran adeta kültürel bir hazine. Dolayısıyla biz her paydaşlarımızla bir araya gelerek Yayla ve Kış turizmi konusunda inşallah gelecek süreçte Göksun’un daha tanınabilir hale getirmek amacıyla elimizden gelen çabayı sarf edeceğimize inanıyorum. Göksun için hayırlı hizmetlere vesile olacağı inancındayım.Bu güzel ortamda bir araya gelmemize vesile olan, kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesini katkı sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibine, Göksun Belediye Başkanı ve ekibi ile Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği ve Göksun Çerkes Kültür Derneği Başkanlarına, yönetim ve ekiplerine teşekkür ediyorum.”

-“Festivaller İnsanları Kaynaştıran Etkinliklerdir” 

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, festivalde yaptığı konuşmada, festival ve şenliklerin kardeşliğin ve dostluğun pekiştirilmesine vesile olan etkinlikler olduğunu söyledi.

İlçe halkının kaynaşmasına vesile olduğuna inandıkları etkinlikleri gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini vurgu yapan Başkan Aydın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu tür şenlikler ve festivaller insanların birbiriyle kaynaşmasına vesile olan etkinliklerdir. Biz başta halkımızın birbiriyle kaynaşmasına vesile olacağını düşündüğümüz bu etkinliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Kafkas ve Çerkes derneklerimiz ile birlikte halkımıza sunmayı hedefledik. Bugün yüzlerce kişinin bir araya gelerek burada amatörce kayak yapması, eğlenmesi her şeyden önce sıla-i rahim yapan kardeşlerimizin burada bulunması bizi son derece mutlu ediyor. Göksun’un birçok etnik unsuru kardeşçe içerisinde barındıran bir ilçe olması bizim için en önemli özelliğimizdir. İklim şartlarımızdan kaynaklı yayla ve kış turizmine açık olmamız da ayrı bir güzelliğimizdir. Kış turizmi kapsamında böyle bir güzelliği hep beraber yaşayalım istedik. Şuanda da bu mutluluğu, güzelliği halkımızla birlikte, kamu kurumlarıyla, yerel yönetimle ve sivil inisiyatifle birlikte yaşamaktayız. Birliğimize, beraberliğimize vesile olur inşallah.”

Göksun’da kayak merkezi kurulmasına zemin hazırlamak için 2017 yılı Nisan ayında Kar Festivali düzenlediklerine dikkat çeken Başkan Aydın, “İlçe merkezimizin kuzeybatısında ve 24 kilometre mesafede bulunan Kuruğöl’de Kayak Merkezi kurulması için alt yapı çalışmalarını daha önce Kaymakamlığımız işbirliği ile yapmıştık. 2017 yılında birçok kayak merkezinde dahi kar olmadığı Nisan ayında, milletvekillerimizle, kaymakamımızla, tüm sivil inisiyatif ve halkımızla birlikte festival düzenleyerek dikkatleri buraya çektik. Göksun’da kayak merkezi kurulması için her fırsatı değerlendirip, her platforma dile getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem içinde sonuç alacağımıza ve tesisin kurulması için gerekli çalışmaların başlayacağını düşünüyorum.”

-“Birliğimiz Daim Olsun”

Kahramanmaraş Kafkas Derneği Başkanı Bekir Sami Yavuz’da şunları dile getirdi; “Göksun’umuz Kahramanmaraş’ımız birlik ve beraberliğini korumak durumunda olan ve herkesinde gördüğü gibi en güzel bir şekilde bunu gerçekleştiren koruyan bir ilçemiz. Allah birliğimizi beraberliğimiz daim etsin. Herkese çok çok teşekkür ediyorum, katılan tüm gençlerimize, halkımıza, beyefendilere, hanımefendilere güzel bir gün geçirmelerini diliyorum.”

-“Güzel Bir Organize Oldu”

Göksun ÇerkesKültür Derneği Başkanı Fatih Serin’de yaptığı konuşmada, “Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Kar Şenlikleri’nin 2.’sini düzenlemiş bulunuyoruz. Burada bizlere yardımcı olan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Göksun Belediyesi’ne şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.