Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeş Şehirlerden İki Şehir Tek Dünya Projesi

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kahramanmaraş ve Trabzon kentleri arasında düzenlenen “Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Doğa – İki Şehir Tek Dünya” projesi ilk toplantısıyla start aldı. Proje kapsamında iki kentin öğrencileriyle bilimsel geziler düzenlenecek, ekolojik bilinç eğitimleri verilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla anlamlı bir proje daha hayata geçiyor. İki kardeş şehir; Kahramanmaraş ve Trabzon illerinin Büyükşehir Belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Sütçü İmam Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nin paydaşlıklarıyla gerçekleştirilecek “Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Doğa – İki Şehir Tek Dünya” projesinde ilk toplantı düzenlendi. 1. Etkinlik Dönemi çerçevesinde Kahramanmaraş’ta start verilen ilk toplantıda, ortaöğretimden liseye geçen katılımcı 20 öğrenciye enerji verimliliği, geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam ve ekolojik okuryazarlık kavramlarına ilişkin temel bilgiler aktarıldı.

Bilimsel Geziler Düzenlenecek

İlk etkinlik dönemi 16 – 20 Ağustos’ta Kahramanmaraş’ta, ikinci etkinlik dönemi ise 23 – 27 Ağustos’ta Trabzon’da gerçekleştirilecek projede; bilimsel gezi ve saha çalışmaları da gerçekleştirilecek. Katılımcı öğrenciler, projenin ilerleyen süreçlerinde temiz enerjiye yönelik etkinlikler, drama ve deney çalışmalarıyla şehirlerinin doğasına yakından bakacak. Projeyle gençlerin birey, çevre ve iklim arasındaki karşılıklı etkileşimi fark etmesi;  toplum, ekonomi ve doğal kaynaklara ilişkin sürdürülebilir kalkınma bilincini geliştirmesi hedefleniyor.