Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Katma Değer Vergisi Oranları Yeniden Belirlendi

Katma Değer Vergisi Oranları

Katma Değer Vergisi Oranları Yeniden Belirlendi

Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarına ilişkin yeni bir karar alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yüzde 18’lik KDV oranı yüzde 20’ye, yüzde 8’lik KDV oranı ise yüzde 10’a yükseltildi.

Genel KDV Oranı Arttı

Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre, genel KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkarıldı. Ayrıca, yüzde 8’e tabi mal ve hizmetlerin KDV oranı da yüzde 10’a yükseltildi.

Bazı Mal ve Hizmetlerde Değişiklik Yok

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, deterjan, dezenfektanlar, kağıt ürünleri gibi temizlik maddelerinin ithalatı ve teslimatında yüzde 20 oranındaki genel KDV uygulanacak. Ancak, gıda maddeleri ve Bakanlar Kurulu Kararı eki (I) listede yer alan yüzde 1’lik KDV’ye tabi mal ve hizmetlerin oranında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Şans Oyunlarına Yüksek KDV Oranı

Yeni düzenlemeyle birlikte, tüketici kredilerindeki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarıldı. Ayrıca, şans oyunlarında vergi oranları da değişti. At yarışlarında yüzde 14, spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10 ve diğer şans oyunlarında ise yüzde 20 oranında KDV uygulanacak.

Yürürlük Tarihi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 28. maddesi gereği 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Karar, işlem gören tam mükellef sermaye şirketi payları için yüzde 0 tevkifat uygulamasının devam edeceğini ve diğer sermaye şirketlerinde ise kendi hisse senetlerine ilişkin tevkifat oranının bugünden itibaren yüzde 15 olarak uygulanacağını da içeriyor.

kdv