Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KSÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni ile “Riskli Bebeklerde Erken Tanı, Müdahale ve Rehabilitasyon Semineri” Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Fizyo Yaşam Öğrenci Topluluğu tarafından “Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Riskli Bebeklerde Erken Tanı, Müdahale ve Rehabilitasyon Semineri” düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

KSÜ’de Beyaz Önlük Giyme Töreni ile “Riskli Bebeklerde Erken Tanı, Müdahale ve Rehabilitasyon Semineri” Düzenlendi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Fizyo Yaşam Öğrenci Topluluğu tarafından “Beyaz Önlük Giyme Töreni ve Riskli Bebeklerde Erken Tanı, Müdahale ve Rehabilitasyon Semineri” düzenlendi.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayten Oğuz, akademisyenler ve öğrenciler ile aileler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, “Sağlık, hayatımızda olmazsa olmaz öneme sahip. Doğumdan ölüme kadar verimli ve huzurlu bir hayat sağlık nimeti sayesinde mümkün. Sağlık hizmetini sunan çalışanlarımızın donanımlı olması bizlere güven veriyor. Aynı zamanda onların meslek doyumlarına yardımcı olduğu kadar sağlık hizmetinin sunumunda da kolaylıklar sağlıyor. Bugün üniversitemizin alanında yetkin ve deneyimli kadrolarının elinden yetişmiş öğrencilerimize beyaz önlük giydirerek mesleğe ilk adımlarını atmalarına tanıklık edeceğiz. Öğrencilerimize emek veren akademisyenlerimize ve onları yetiştiren değerli ailelerine teşekkür ederim.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayten Oğuz ise konuşmasında “Sevgili öğrencilerimiz beyaz önlük giymekle teorik bilgiyi pratiğe dönüştürecek sağlık alanında önemli bir görevi ifa edeceksiniz. Mesleğinizin saygınlığını ve onurunu temsil eden beyaz önlüklerinizi gururla taşıyacaksınız.” dedi.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Adıgüzel de bir konuşma yaparak “ Meslek hayatınızın resmi adımı sayılan bugün beyaz önlük giymek aynı zamanda sizlere yüklenen sorumluluğun da ifadesidir. Etik değerlere bağlı, hastaların yaşam kalitesini arttırarak, sağlıklarını yeniden kazanmalarına yardımcı olacaksınız. Aynı zamanda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mesleğinin de devamını sağlayacaksınız.” sözlerini ifade etti.

Fizyo Yaşam Öğrenci topluluğunun faaliyetleri hakkında bilgiler veren topluluk başkanı Nilgün Yüksel ise konuşmasını “Bu önemli, kıymetli günü kıymetli ailelerimize, hocalarımıza ve meslek büyüklerimize armağan ediyoruz.” diyerek tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Nuri Kahveci ve protokol üyeleri tarafından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.
Beyaz Önlük Giyme Töreninin ardından ‘Oldu O Zaman’ müzik grubu tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Müzik dinletisi ardından ‘Riskli Bebeklerde Erken Tanı, Müdahale ve Rehabilitasyon’ konulu seminer b gerçekleştirildi.

KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber’in oturum başkanı olduğu seminerde Prof. Dr. Kıvılcım Gücüyener “Nörolog Gözüyle Riskli Bebek” konulu sunumunu, Prof. Dr. Sadık Yurttutan “Neonatolog Gözüyle Riskli Bebek” konulu sunumunu, Doç. Dr. Tuba Tülay Koca “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hekimi Gözüyle Riskli Bebek”, Prof. Dr. Akmer Mutlu “Riskli Bebeklerde Nöromotor Değerlendirme” adlı sunumunu, Prof. Dr. Bülent Elbasan “Riskli Bebeklerde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon” adlı sunumunu, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Adıgüzel “Yeni Doğan Yoğun Bakımda Fizyoterapi Yöntemleri” konulu sunumunu, Prof. Dr. Cemil Yıldız ise “Serebral Palside Erken Ortopedik Müdahale” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Seminer, protokol üyelerinin panelistlere belge takdiminde bulunması ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.