Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Yolu Festivali ciddi bir marka oldu

Ankara Rize Günleri kapsamında

Ankara Rize Günleri kapsamında düzenlenen Nayla Altı Sohbetleri programında Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve RİDEF Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Aksu’nun sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü, Türkiye Kültür Yolu Festival Direktörü Selim Terzi açıklamalarda bulundu.

Genel Müdürlüklerinin isim değişikliği ile yapısal bir değişime gittiklerini kaydeden Terzi, “Yaşayan miras aslında öz kültürümüzün sahada yansıması. Geleneklerimizin, göreneklerimizin, örf, ananelerimiz, miras taşıyıcılarımız ve onlarla alakalı pek çok konuyu önce günümüze daha sonrada gelecek nesillere aktarma gibi bir vazifemiz var. Bir ayağını yaşayan miras olarak bu şekilde koordine ediyoruz. Bir diğer ayağın da ise Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin koordinesini yürütüyoruz. Bizi biz yapan aslında değerler, somut olmayan kültürel miras, yaşayan miras” dedi.

selim terzi2

Kültür sanat projesi olarak 2021 yılında hayata geçen Türkiye Kültür Yolu Festivali başarı hikayesinin bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesindeki 16 şehirde devam ettiğini kaydeden Terzi şöyle konuştu:

“Kültür Yolu Festivali’nin, 2021 yılında çıkış hikayesi Galata Kulesi’nin restorasyonunun ardından bakanımızla İstiklal Caddesinde yürürken bir sohbete gelişti. Atatürk Kültür Merkezi tamamlanıyor, Galataport bitmek üzere ve aradaki aksta başta Emek Sineması, Atlas Sineması olmak üzere buralara insanları nasıl sokabiliriz, bu mekanlarla insanları nasıl tanıştırabiliriz düşüncesiyle çıktı Kültür Yolu Festivali. Sonra Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni yaptıktan sonra madem bu kadar iyi bir şey yaptık biz Ankara’da da CSO tamamlandı, Türk Ocağı Sahnesi tamamlandı burada da festival yapalım diye devam eden bir süreçti. Daha sonra baktık Türkiye’de pek çok tarihi eseri kültürel alanı Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü eliyle hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle birçok eseri restore ediliyor, yeniden kazandırılıyor. Dolaysıyla dedik ki bölgelerimize her sene beş şehrimizi dahil edelim. Bu sene Adana’da başladık, 10 Kasım’da da Antalya ile nihayetlenecek. Tabi ki Kültür Yolu Festivali’ne pek çok şehirden talep var. Festival ciddi bir marka oldu, şehrin kültür tarihi anlamında şehrin gastronomisinden tutunda. Çocuk etkinliklerine kadar, kültür rotalarına kadar kültür ve tarihi buluşturan 9 günlük bir etkinlik oluyor” diye konuştu.

selim terzi4