Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahçiçek “ Dillere Destan Bir Zafer 12 Şubat”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarihte emsali görülmemiş ve bir dönüm noktası olan 12 Şubat Kurtuluş Zaferi’nin 99. Yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Türk tarihinin yeniden yazılmasına vesile olan olağanüstü direnişi unutmak ve unutturmamak adına İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı adlı filmin yapımını üstlendiklerini belirten Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi.

“  Fransız işgali altında kalmış olan Maraş, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği emsalsiz kahramanlığı ile sonsuza kadar bayrağı, inancı ve kültürü ile bu ruhu tüm dünyaya ispatlamış güzide bir şehirdir. Kahraman unvanına layık görülmüş memleketimizi hem tarihini yaşatarak hem de geliştirerek, gelecek nesillerimize emanet etmek istiyoruz.

“Bu Memlekete Hizmet Etmek Bizim İçin Bir Şeref”

12 Şubat Kurtuluş Zaferi Türk milletinin özelliklerini, özgürlüğe olan düşkünlüğünü, azmini, vatan, millet, din ve bayrak aşkını dünyaya ispatlayan nitelikte bir zaferdir. Bizlerde ecdadımızın bize yaşattığı bu zaferin 99. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.Edebiyatımızın üstatlarından Necip Fazıl Kısakürek’in “birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiç biriyle övünemem. Övünülecek bir şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır” ifadesindeki gibi, Türk Milli Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yer olan Kahramanmaraş’ın evlatları olarak yetişmekve bu memlekete hizmet etmek bizim için övünülecek bir özellik ve şereftir. Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ispatı olan bu mühim ve anlamlı günde 12 Şubat ruhunu gelecek nesillerimize anlatmak ve yaşatmak istiyoruz.

 Çünkü bizler biliyoruz ki, vatan sevgisine en üst mertebede yer veren ecdadımız, büyük bir azim ve kararlılık ile 7’den 70’e kadın, çocuk ve yaşlı demeden işgalcilere karşı direniş göstererek, bu kıymetli topraklarda huzurlu ve refah içerisinde yaşamamız için canlarını feda etti. Böyle kutsal bir emanetin bilincinde olarak hareket etmenin ve bu bilinci gençlerimize aktarmanın bir vazife olduğu düşüncesindeyim.

“İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı”

Bu görev ve sorumluluk hissiyatı ile Onikişubat Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’ın dillere destan hikâyesini, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında yaşanan zorlukları anlatmak, tarihi her zaman hatırlamak ve gelecek nesillere de aktarmak amacıyla “İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı” adlı bir kısa film projesi hayata geçirdik. Düşmana karşı ilk direnişin sergilendiği, ilk zaferin kazanıldığı ve bağımsızlığa olan inancın pekiştirildiği sahnelerin yer aldığı filmimiz aynı zamanda bir kültür hizmeti olarak da hayat buldu. Gelecek nesillerimize 12 Şubat ruhunu aktardığımız filmimizin gösterimini Kahramanmaraş’ın bütün okullarında gerçekleştirerek, öğrencilerimize bu şanlı tarihi anlatan kitap ve CD hediye ettik. Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır. Gençlerimiz geçmişlerinin farkında olmazsa geleceğe sağlıklı adım atamaz ve nasıl özel bir memlekette yaşadıklarının kıymetini bilemezler.

Eğer bugün bir bütün ve toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak, huzur, refah içerisinde özgürce hareket edebiliyorsak, bunu ecdadımıza borçluyuz. Bastığımız toprakların hakkını vererek, bu memlekete sahip çıkarak, birlik olarak bu borcu ödeyecek ve kahraman memleketimizi çok daha iyi noktalara getireceğiz. Ben bu vesile ile bir kez daha ecdadımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 12 Şubat ruhunu her daim yaşatmasını temenni ediyorum.”