Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur zammı belli oldu! İşte meslek meslek yeni maaş hesapları

Örneğin, 6 aylık enflasyonun yüzde 31.92 olduğu varsayıldığında, Ocak 2024’te yüzde 24.45 enflasyon farkı oluşacak. Bu enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı eklenince memur zam oranı yüzde 43.11’e yükselecek.

Örneğin, 6 aylık enflasyonun

Memur zammı belli oldu! İşte meslek meslek yeni maaş hesapları

Memur Maaşı Artışı ve Toplu Sözleşme Sonuçları

Toplu Sözleşme Teklif Süreci Tamamlandı ve Yeni Maaş Hesapları

Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kamu çalışanları için yeni maaş düzenlemeleri belli oldu. Kamu işveren heyeti, 2024 ve 2025 yılları için belirli meslek gruplarını kapsayacak şekilde zam tekliflerini sundu.

Kamu Çalışanları İçin Zam Teklifi

Kamu işveren heyeti, toplu sözleşme sürecinde çeşitli meslek gruplarına yönelik zam tekliflerini sunarak görüşmeleri tamamladı. Yapılan tekliflere göre:

2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı için yüzde 10 zam önerildi.
2025 yılının ilk yarısı için yüzde 6, ikinci yarısı için yüzde 5 zam önerisi yapıldı.
Toplu sözleşme zammı konusundaki son kararı belirlemek üzere hakem heyeti devreye girecek.

Hizmet Kollarında Uzlaşma Sağlandı

Toplu sözleşme görüşmelerinin yanı sıra farklı hizmet kolları arasında da önemli uzlaşmalar sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yürütülen toplu sözleşme hizmet kolları görüşmelerinde, mali ve sosyal haklar konusunda kısmi bir uzlaşma sağlandı.

Bakan Işıkhan’dan Memur ve Emekli Maaşı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Ocak 2024’te memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam konusunda açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, kamu görevlileri ve emeklilerin 2024 yılında beklenen yüzde 40-45 arasında bir zam artışı alacağı ifade edildi.

Toplu Sözleşme ve Memur Zam Kararı

Ağustos ayıyla başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, hükümet yetkilileri ve sendika temsilcileri arasında uzun toplantıları içerdi. Ancak zam konusunda anlaşma sağlanamadığı için toplu sözleşme zammı kararını hakem heyeti verecek.

Zam Oranının Etkilediği Gruplar

Zam oranı, yaklaşık 3.7 milyon memuru, 2.7 milyon memur emeklisini ve 2.4 milyon sosyal destek alan vatandaşı etkiliyor. Sosyal destek ödemeleri de memur zammına bağlı olarak belirleniyor.

Enflasyon Farkı ve Memur Zam Kararı

Memur ve emeklilere yıllık olarak iki kez zam yapılıyor. Toplu sözleşme zammına ek olarak, tüm memur ve emeklilere enflasyon farkı da veriliyor.

Zam Oranının Analizi

Örneğin, 6 aylık enflasyonun yüzde 31.92 olduğu varsayıldığında, Ocak 2024’te yüzde 24.45 enflasyon farkı oluşacak. Bu enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15’lik toplu sözleşme zammı eklenince memur zam oranı yüzde 43.11’e yükselecek.

Memur ve Emekli Zammının Enflasyonun Üzerinde Olması

Tahminlere göre, memur zammı enflasyonun neredeyse yüzde 11 üzerinde gerçekleşecek. Bu oran, emekli maaşları için de referans olacak.

Emekli Maaşlarındaki Artışlar

Emekli maaşları da memur zammına göre belirleniyor. Ocak 2024’te emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, tahminlere göre yüzde 30-35 bandında olacak.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Plan

2023 yılında yapılan düzenlemelerle en düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye yükseldi. Ocak 2024’te 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte en düşük emekli maaşı yüzde 31.92 hesabına göre 10 bin TL seviyesine çıkabilir.

Emekli Maaşlarındaki Ek Zamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe çalışmalarının sonuçlanmasının ardından emekli maaşlarına ek zamların belirlenmesi bekleniyor. Bu ek zamlarla emekli maaşlarının ocak ayında yüzde 40’ın üzerinde artması bekleniyor.

1

2

Bu bilgiler “Sabah Gazetesi” kaynağına dayanmaktadır.