Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müftü Celal Sürgeç:“Tarih boyunca esarete razı olmadık”

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü dolayısıyla İl Müftüsü Celal Sürgeç bir kutlama mesajı yayınladı. İl Müftüsü Celal Sürgeç mesajında istiklal mücadelesinin meşalesinin 99 yıl önce bu Kahraman şehirden tutuşturulduğunu söyledi. Sürgeç mesajında şöyle dedi;

“99 yıl önce istiklal mücadelemizin meşalesi bu kahraman şehrimizde tutuşturuldu. Bu muhteşem hareket şehrimizin en önemli simgesi olan Ulu Camideki Rıdvan Hocanın meşhur hutbe hadisesiyle başladı.

12 Şubat ruhu dün olduğu gibi bugünde gönüllerdeki tesirini icra etmeye devam etmektedir. 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün 22 gece süren mücadelede Kahramanmaraşlı, tek vücut olarak bütün varlığını ortaya koyup kendisini yok etmek isteyen işgalcileri ve onların yerli işbirlikçilerini mağlup ederek büyük bir zafere imza atmıştır.

12 Şubat, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışını, emperyalizme karşı onurlu duruşu, milli dirilişi ve şahlanışı ifade eder. Zira Milletimiz hiçbir zaman sömürgeci ve işgalci olmadığı gibi esaret altında kalmaya da tarih boyunca hiçbir zaman razı olmamıştır.

12 Şubat, zamanın en güçlü ordusuna meydan okuyan ve bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakları bizlere vatan yapan yiğitlerin mirasıdır.

12 Şubat, tarihin her döneminde yeni Sütçü imamlar, Rıdvan hocalar ve Aslan beyler yetiştirme azim ve heyecanını gönüllerde diri tutmaktır.

12 Şubat, bu milletin asla sömürgeci ve işgalci olmadığı gibi esaret altında kalmaya da hiçbir zaman razı olmayacağını bütün insanlığa ilan etmenin resmidir.

Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emaneti olan vatanımızı ve bu kahraman şehrimizi aynı ruh ve maneviyatla gelecek nesillere emanet etmektir. Bu asil ruhu unutmamak ve unutturmamaktır.

Bu vesile ile bütün şehitlerimize ve bu asil davada canını ortaya koyarak memleketini müdafaa eden tüm ecdadımıza Yüce Mevlâ’mdan rahmet ve merhamet niyaz ederim.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun…”