Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okullarda ülke genelinde Türkçe ve matematik sınavları yapılacak

Okullarda ülke genelinde Türkçe

Okullarda ülke genelinde Türkçe ve matematik sınavları yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gelişimini izlemek ve müfredatın daha tutarlı bir şekilde işlenmesini sağlamak amacıyla ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde ülke genelinde ortak yazılı sınav düzenleme kararı aldı. Bu uygulama, ilk olarak bu yıl hayata geçiriliyor.

6. sınıflar içi yapılacak sınav Türkçe ve matematik dersleri için yapılacak olan ortak yazılı sınav yarın gerçekleşecekken, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için sınav tarihi 27 Aralık Çarşamba günü olarak belirlendi.

Sınavda kullanılacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp, sınav günü ilgili okullara teslim edilecek. Sınav, okullar tarafından yapılacak ve sınav sonrası öğrenci cevap kağıtları il ölçme değerlendirme merkezlerine gönderilerek değerlendirilecek.

Ortak yazılı sınavlarda, öğrencilere çoktan seçmeli sorular sorulacak ve bu sınavlar, öğrencilerin akademik performanslarını değerlendirmede önemli bir adım olacak.