Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PROF.DR. SEFER AYCAN 112 AÇM’Yİ ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof.Dr. Sefer Aycan 112 Acil Çağrı Merkezi (AÇM) Müdürlüğünü ziyaret ederek 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Akın Ozan’dan kurum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Beraberinde MHP Dulkadiroğlu ilçe Başkan Vekili Koray Korkmaz ile kuruma gelen Milletvekili Aycan ilk önce Çağrı Merkezinde çalışan personeli ziyaret ederek sohbet etti.Acil Çağrı Merkezine gelen çağrının alınışı, çağrı alıcılar ve yönlendiriciler tarafından sorulan soruları ve bir süre takip eden Milletvekili Aycan kurum müdürü Akın Ozan tarafından bilgilendirildi. Türkiye’de tüm acil çağrıların ‘112’ numarası ile tek çatı altında toplanması çalışmaları ve Kahramanmaraş 112 AÇM’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ozan halen Türkiye’de kırkbir ilde 112 AÇM’nin faal halde çalıştığını belirterek; “Kahramanmaraş 112 olarak şu anda bünyemizde 110 İtfaiye, 122 AFAD, 177 Orman Yangın, 156 Jandarma imdat ve 112 Acil Sağlık var, geriye bir tek 155 Polis imdat kaldı, fiziki şartlarımızın yetersizliği dolayısıyla Emniyetimizi şimdilik sisteme dahil edemedik ancak % 70’i tamamlanan yeni binamıza geçtiğimizde inşallah 155 Polis İmdat hattımızı da entegre ederek devam edeceğiz” dedi.112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin çalışma mantığından da bahseden Akın Ozan bu sistemin açıl amacının vatandaşın acil durumlarda tek tek numaraları aramak yerine bir tek numarayı araması ve bütün sorununun bu bir tek numarada çözülmesi olduğunu dile getirerek; ‘Bu bütünleşme asılsız ve suiistimal amaçlı aramaları da yarı yarıya azalttı, biz 2015 yılında ilk entegrasyonu yaptığımızda asıllı arama %5 asılsız arama % 95 idi aradan geçen üç yıl içerisinde biz bunu % Ellilere getirdik inşallah 2019 yılında hedefimiz asıllı çağrıları % 80’lere çıkarmak’ dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin nereden nerelere geldiğini, daha güzel günlere gideceğini dile getirerek: “ Bugün burada gördüğüm teknoloji açıkçası beni çok etkiledi, 112 Acil Çağrı Merkezi çok büyük bir boşluğu kapatmış.   Her şeyden önce insanlarımızın hizmet almak için bütün numaralara tek tek araması yerine bütün hizmetleri tek bir numaradan alması çok güzel, sistem son model cihazlarla donatılmış güzel bir sistem, yeni bina ile buradaki sıkışıklıkta giderildiğinde muhteşem olacak, sistemin işleyişini daha önceden biliyordu ABD’de ve Avrupa’da bu işin üç ayağı olur Emniyet, İtfaiye ve Sağlık bizde ki sistem içerisine diğer birimlerinde girmiş olması çok iyi ancak sistem ne kadar iyi olursa olsun onu çalıştıracak ve kullanacak olan yine insandır. Burada çalışan arkadaşlarımızın iyi yetişmesi ve işini iyi yapması eskiden yaşanan bütün karmaşayı ortadan kaldıracaktır. Tabi bunun içinde kurumun kendine uygun bir binada hizmet vermesi ve personel ihtiyacının karşılanması gerek, bunun için bizdeüzerimize düşen neyse inşallah yapacağız. Çalışanlarla bir süre sohbet ettik maşallah çok özverili ve pırıl pırıl gençler, ben 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürümüzün şahsında tüm çalışanlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.