Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun Valiliği Travel Expo Ankara’da kenti tanıtıyor

Samsun Valiliği Travel Expo

Samsun Valiliği Travel Expo Ankara’da kenti tanıtıyor

ANKARA – BHA

Turistlerin gözde duraklarından biri haline gelen Samsun hem doğal zenginlikleriyle hem de kültürel dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin durak noktalarından biri haline geliyor.

Stantta Samsun’un doğal güzellikleri ve kültürü Samsun Valiliği tarafından ziyaretçilere anlatılıyor.

Birlik Haber Ajansı’na konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut ve Sampa Seyahat Şefi Pınar Randa, Samsun’un doğal güzelliklerini ve önemli turistik bölgelerini anlattı.

samsun

Sampa Seyahat Şefi Pınar Randa, Travel Expo Turizm Fuarı’nı şu sözlerle değerlendirdi:

“Giriş çok güzeldi ilk gün çok heyecanlı geçti protokolünde katılımlarıyla beraber beklediğimizin üzerinde bir potansiyel var umarım hepimize de çok faydalı olacaktır. Diğer stantları da ziyaret ettik hepsinde çok güzel çalışmalarla gelmiş ve çok gurur verici bir şey. Umarım daha ilerde diğer fuarlarda çok daha güzel potansiyellerle ilerleyeceğiz. Bizde Samsun Valiliği olarak katıldık. Samsun’daki seyahat acentaları hastaneler ve oteller olarak burada bulunmaktayız.”

BHA HABER ICI 15Samsun’daki önemli turistik noktaları anlatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut ise şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in meşalesinin ilk yakıldığı kent”

“Samsun’un 17 tane ilçesi var 17 tane de turistlik ürünü var. Diyelim kış turizmine gelmek istiyorsanız Ladik’te kayak merkezi var. Çok rahat bir şekilde orada kayağınızı kayabilirsiniz. Oradan hafif aşağıya doğru indiğiniz zaman Kavak gibi organik anlamda özellikle bizim üçüncü yaş turizmi dediğimiz turizm çeşidi anlamında çok önemli. Deniz seviyesine indiğiniz zamanda karşınıza Karadeniz’in en büyük sahili çıkıyor. Burada çok önemli bir şey var. Deniz’e nazır olup da şehir merkezinde bu kadar denize girebilen Antalya Konyaaltı’nı hariç tutarsak birkaç daha rakibi olabilir. Aynı zamanda Karadeniz’in en büyük sahil şeridi. Yakakent’ten başlayıp bu tarafta Terme’ye kadar gittiğiniz zaman çok enteresan turistik ürünler var. En doğal şey ne derseniz 19 Mayıs 1919 ki bu yılda biliyorsunuz ki milli mücadelenin başlangıcıdır. Bu çerçevede Cumhuriyet’in meşalesinin ilk yakıldığı kent. Aslında bugün biz Samsun Valiliği olarak buraya gelirken de zaten bu ana tema eksenine baktığımız zamanda standımızın yanında Atatürk’ün kullandığı arabanın birebir replikasını burada göreceksiniz. Burada Kurtuluş Yolu dediğimiz yolumuz var. Atatürk ilk adımlarında Kutül İskelesi’nde oraya çıktıklarından itibaren buradan Amasya’ya kadar gittiği, uğradığı her yolu şu an da Samsun Büyükşehir Belediyesi restore etti ve insanlar Kurtuluş Yolu’nu birebir yaşıyorlar.”

BHA HABER ICI 16