Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEHİT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU’NDA “GENÇLİK BULUŞMASI” ETKİNLİĞİ

Millî Eğitim Bakanlığı, Avrupa

Millî Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve KfW Kalkınma Bankası iş birliğinde uygulanmakta olan “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II” projeleri kapsamında ilimizde yapılan Onikişubat Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu’nda “Gençlik Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, KfW Kalkınma Bankası Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Direktörü Klaus Müller, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Birimi Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, rol model sporculardan Atıcılık Avrupa ve Dünya Şampiyonu Safiye Sarıtürk, Bedensel Engelliler Yüzme Avrupa İkincisi Sevilay Öztürk, Bedensel Engelliler Yüzme Dünya Şampiyonu Beytullah Eroğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Etkinlik programında ilk olarak Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Kahramanmaraş’a özgü ürünlerin tanıtıldığı sergi gezildi. Ardından İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, KfW Kalkınma Bankası Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Direktörü Klaus Müller, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Birimi Başkanı Angel Gutierrez Hidalgo karşılama konuşması gerçekleştirdi.

Okul gezisinin ardından Atıcılık Avrupa ve Dünya Şampiyonu Safiye Sarıtürk, Bedensel Engelliler Yüzme Avrupa İkincisi Sevilay Öztürk, Bedensel Engelliler Yüzme Dünya Şampiyonu Beytullah Eroğlu, öğrencilere yönelik “Gençlik Buluşması” söyleşisi gerçekleştirdi.

Söyleşinin akabinde okulda gerçekleştirilen satranç ve basketbol turnuvalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzikal etkinliği ile son buldu.

Diğer yandan Avrupa Birliği mâlî desteği ile Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan eğitim altyapısı projelerinde ilimiz için planlanan 20 okulun 13‘ü tamamlandı.