Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM’den Emeklilere Müjdeli Zam Kararı!

Uzun süredir beklenen ek zam haberi nihayet geldi. TBMM’de yapılan oylamada emekli maaşlarına %25 oranında ek zam yapıldı. Ancak emeklilerin talepleri devam ediyor. Özellikle ÖTV ve KDV artışlarıyla birlikte emekli vatandaşlar zorlu geçim sıkıntıları yaşıyordu.

Uzun süredir beklenen ek

TBMM’den Emeklilere Müjdeli Zam Kararı!
Emeklilere verilen sevindirici haber sabah saatlerinde geldi. TBMM onayıyla 16 milyon SSK ve BAĞ-KUR emeklisine 3800 TL ek zam yapıldı. Emeklilerin yüzü gülmeye başladı.

Emeklilerin Talepleri Dikkate Alındı

Milyonlarca SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklisi Temmuz ayında %25 oranında ara zam almıştı, ancak bu oran emeklileri tatmin etmedi. Emeklilerin zam taleplerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de destek vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Sonunda ek zam talepleri dikkate alındı ve TBMM’den onay çıktı.

Emeklilere Yılın Sonunda Ek Zam Yapıldı

Uzun süredir beklenen ek zam haberi nihayet geldi. TBMM’de yapılan oylamada emekli maaşlarına %25 oranında ek zam yapıldı. Ancak emeklilerin talepleri devam ediyor. Özellikle ÖTV ve KDV artışlarıyla birlikte emekli vatandaşlar zorlu geçim sıkıntıları yaşıyordu. Yapılan %25’lik ek zam, hala yeterli gelmedi. Türkiye Emekliler Derneği de gelir makasının açıldığına dair mektup yazarak taleplerini iletti.

Emekliye Ek Zam İçin Kanun Teklifi Hazırlandı

Emeklilere yönelik ek zam için bir kanun teklifi hazırlanarak TBMM’ye sunuldu. Bu teklife göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 3800 TL’lik ek zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye yükseltilecek. Ancak kanun teklifinin TBMM tatilinden sonra görüşüleceği belirtildi. Emekliler ek zam haberi için 1 Ekim tarihini beklemek zorunda kalacaklar.

Emeklilerin Beklentisi Devam Ediyor

16 milyon emekli vatandaş, memurlara yapılan seyyanen zamın kendilerine de yansımasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçenin deprem masraflarına ayrıldığını belirterek şu an için ek zam konusunda süre istedi. Emekliler, yıl sonuna kadar yapılabilecek ek zamlarla ilgili beklentilerini sürdürüyor. Son dakika gelişmeleri, emekliler için umutlu bir bekleyişin devam ettiğini gösteriyor.