Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tesla dört çalışanını rakip firmaya sızıntı iddiasıyla mahkemeye verdi

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, dört eski çalışanını rakip firmaya bilgi sızdırmaları sebebiyle mahkemeye verdi.

ABD merkezli elektrikli araç

Tesla’nın ABD Kuzey Karolina eyalet mahkemesine yaptığı suç duyurusunda, şirketin dört eski çalışanı olan Craig Emigh, Christian Dement, Sydney Cooper ve Scott Turner’ın, rakip firma olan Zoox’a sürücüsüz araç teknolojisi kapsamında çeşitli konularda yardım ettiği belirtildi.

Bu bilgiler ışığında start-up firması, Tesla’nın kendi için geliştirmiş olduğu yöntemleri kullanarak çalışmalarını oldukça hızlandırdı.

Dava metninde “Süreç boyunca söz konusu kişiler Tesla’nın ticari sırlarını çalarak Tesla ile olan anlaşmalarını ihlal ettiler ve Zoox’un bilgisi ve desteğiyle Tesla’ya sadık kalmadılar.” ifadeleri yer aldı.

Şirketin LinkedIn sayfasında, mahkemeye verilen kişilerle birlikte 100 eski Tesla çalışanının Zoox’da çalıştığı görüldü.

Elon Musk araç teslimatlarına öncelik verdi

Tesla CEO’su Elon Musk ise bütün Tesla çalışanlarına bu olaydan ziyade araç teslimatlarını öncelik haline getirmeleri gerektiğini belirterek, “Bu Tesla tarihinin en büyük olaylarından biri, fakat önceliğimiz toplu üretimi yapılan araçlarımızın ilk teslimatlarının iki kıtada aynı anda yapılması çünkü söz konusu teslimat gelecek çeyrek dönemlerde aynı şekilde yapılmayacak” dedi.