Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tomsuklu Atış Alanı Artık Bir Sanayi Alanı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde, Başkan Mustafa Buluntu’nun öncülük ettiği çabalar sonucunda, yer sorununu çözmek için büyük öneme sahip olan Tomsuklu Atış Alanı, Cumhurbaşkanı Kararıyla “Sanayi Alanı” olarak resmiyet kazandı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi

Tomsuklu Atış Alanı, “Sanayi Alanı” İlan Edildi

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde, Başkan Mustafa Buluntu’nun öncülük ettiği çabalar sonucunda, yer sorununu çözmek için büyük öneme sahip olan Tomsuklu Atış Alanı, Cumhurbaşkanı Kararıyla “Sanayi Alanı” olarak resmiyet kazandı. 6 Şubat’taki deprem felaketi sonrasında Kahramanmaraş’ın ekonomisini canlandırmak ve tekrar ayağa kaldırmak adına yoğun bir çaba harcayan Başkan Buluntu ve ekibi, mevcut sorunların çözümü için hızla çalışmalara başladı. Küçük sanayicilerin yer sorunu özellikle önemli olan Tomsuklu Atış Alanı’nın yaklaşık 10 bin dönümlük alanının sanayi bölgesi olarak ilan edilmesi için büyük bir çaba sarf etti. Cumhurbaşkanı Kararı, Tomsuklu’nun sanayi alanı ilan edilmesini Resmi Gazete’de yayımladı.

“ŞEHRİMİZE VE ESNAFLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tomsuklu bölgesinde bulunan askeri atış alanıyla ilgili çalışmalarımız sonuç verdi. Tomsuklu bölgesi resmi olarak sanayi tesisi olarak ilan edildi. Bu sayede Küçük Sanayi esnafımızın yer sorununu çözmüş olacağız. Şehrimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun. Küçük Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 2.500 işyerinin 1.200’ü ağır hasarlı veya tamamen yıkılmış durumdaydı. Tomsuklu bölgesinde 100 metrekareden 900 metrekareye kadar değişen işyeri planlamaları yapıldı ve yaklaşık 1.310 işyeri için tahsisat yapıldı. İnşallah 1 yıl içinde yıkılan işyerleri Tomsuklu bölgesine taşınacak. Tomsuklu bölgesinin sanayi alanı ilan edilmesinde emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İl Müdürlüğümüze, bize destek olan Sayın Bakan Vahit Kirişci ve tüm milletvekillerimize teşekkür ediyor ve minnettarlığımı sunuyorum” şeklinde konuştu.