Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tonya yolunda heyelan

Vakfıkebir-Tonya karayolunun Hoşarlı mevkiinde

Vakfıkebir-Tonya karayolunun Hoşarlı mevkiinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan taş ve kaya parçaları kara yolunu trafiğe kapattı.

featured

Tonya yolunda heyelan

Asım ÇAVDAR/BHA-Trabzon

Vakfıkebir-Tonya karayolunun Hoşarlı mevkiinde heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan taş ve kaya parçaları kara yolunu trafiğe kapattı. Yolun boş olması nedeni ile herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmezken yöre sakinlerinin tedirginlikleri gözden kaçmadı.

Bölgeden yapılan ihbarlar sonrası olay yerine gelen Tonya İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yolu trafiğe kapatırken aynı anda olay yerine intikal eden Karayolları ekipleri yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yolu tekrar yaya ve araç trafiğine açtı.

2022 yılında aynı bölgede benzer bir kaza yaşanmış, 4 vatandaşımız can vermişti. Vakfıkebir – Tonya karayolunda, meydana gelen heyelanda kopan kayaların üzerine düştüğü kamyonetteki 4 kişi hayatını kaybetmiş ve bu olay uzun süre bölge gündeminden düşmemişti.

Yine aynı bölgenin 3 km yukarısında benzer bir olay yaşandı. Can kaybının olmaması ise teselli oldu. Yöre halkı yetkililere seslenerek gerekli önlenmelerin bir an önce alınması gerektiği çağrısında bulundu.