Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turkcell, Sürdürülebilirlikte Mükemmelliği Taçlandırıyor

Turkcell, sürdürülebilirlik alanında gösterdiği kararlılıkla tüm faaliyet gösterdiği alanlarda kurumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Turkcell, sürdürülebilirlik alanında gösterdiği

Turkcell, Sürdürülebilirlikte Mükemmelliği Taçlandırıyor

Turkcell ESG Değerlendirmesinde “Excellent Sustainability” Skorunu Elde Ediyor

Turkcell, Synesgy ESG (Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetişim) küresel değerlendirme anketinde ‘A’ notuyla “Excellent Sustainability” skorunu elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Şirket, sürdürülebilirlik konusundaki öncü çalışmalarını gözler önüne sererek Küçükyalı ve Tepebaşı plazalarındaki çevreci girişimlerine yönelik “Altın Green Check” sertifikasını da kazanarak bu başarıyı taçlandırdı.

Kurumsal Sürdürülebilirlik Vizyonu Tüm Alanlarda Devam Ediyor

Turkcell, sürdürülebilirlik alanında gösterdiği kararlılıkla tüm faaliyet gösterdiği alanlarda kurumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dünya çapında işletmelerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim kriterlerine uygunluklarını değerlendiren online platform Synesgy’nin ESG Değerlendirme kriterlerinden en üst seviye olan ‘A’ notunu alarak “Excellent Sustainability” skoruna layık görüldü.

Ödüller, Sertifikalar ve Derecelendirmelerle Onurlandırılıyor

Turkcell’in çevreye duyarlılığı, iş sağlığı ve güvenliği, tedarik zinciri ve müşteri iletişimi gibi farklı birimlerinde gerçekleştirdiği çalışmalar, uluslararası ölçekte kabul gören iki önemli kuruluş tarafından da onurlandırıldı. Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen “Altın Green Check” sertifikası, şirketin çevreci çabalarının takdir edilmesine işaret ediyor. Böylece Turkcell, telekomünikasyon sektöründe bu derecelendirmeyi alan ilk operatör unvanına sahip oldu.

Karbon Ayak İzi Raporlamasında Liderlik Vurgusu

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, yeni skor ve sertifika ile ilgili görüşlerini paylaşarak şirketin liderlik vurgusunu belirtti. CDP (Karbon Ayak İzi Raporlaması) skoruyla sektörde öncü olduklarını ifade eden Ergenekon, sürdürülebilirlik çalışmalarını negatif etkileri sıfırlama ve pozitif etkiler için inovatif çözümler sunma yaklaşımıyla yürüttüklerini vurguladı. Uluslararası derecelendirmeler, sertifikalar ve ödüllerin, şirketin doğru yolda olduğunu kanıtladığını belirten Ergenekon, “Mükemmel Sürdürülebilirlik” skoruna gururla ulaşıldığını sözlerine ekledi.

Yenilenebilir Enerjiye Yapılan Yatırımlarla Sosyal ve Çevresel Etkiyi Artırmaya Devam

Turkcell olarak, Türkiye’nin sektöründe yenilenebilir enerjiye en çok yatırım yapan şirketi olarak, ülke ve dünya çapında sosyal ve çevresel etkiyi artıracak iş modellerini hayata geçirmeye kararlılıkla devam edeceklerini belirten Ergenekon, sürdürülebilirlik vizyonlarının gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak olduğunu vurguladı.