Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUSAŞ’IN KAHRAMANMARAŞ’A YAPACAĞI YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

TUSAŞ’IN KAHRAMANMARAŞ’A YAPACAĞI YATIRIMLAR

TUSAŞ’IN KAHRAMANMARAŞ’A YAPACAĞI YATIRIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Sayın İsmail Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, protokol üyeleri, Savunma Sanayi yetkilileri ve iş insanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, TUSAŞ’ın Kahramanmaraş’a yapacağı yatırımlar değerlendirildi.

Toplantı, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu’nun, TUSAŞ’ın ilimize yapacağı yatırımlar için teşekkür konuşması ile başladı.

Türk Savunma Sanayii’nin öncü şirketlerinden biri olan ve uçaklara yönelik ürettiği parçalarla adını dünyaya duyuran TUSAŞ’ın Kahramanmaraş’a yapacağı yatırımların kısa sürede başlayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Sn. İsmail Demir, Savunma sanayisinin Anadolu’nun çeşitli yerlerine yayılmasının önemli stratejilerinden biri olduğunu, bunu da deprem bölgesinden başlatacaklarını söyledi.

Savuma Sanayi Başkanlığı’na bağlı şirketlerin bölgede yapacakları yatırımlarda istihdamın dışında iskan da oluşturacağını ifade eden Demir, bu çerçevede yatırımların hemen bitişiğinde çalışanlar için yerleşim yerleri inşa edileceğini belirtti.

TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerinin deprem bölgesindeki illerde yaklaşık 8 milyar liralık bir yatırım yapacağını ve istihdamda önceliğin afetzedelere verileceğini söyleyen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “İnşallah deprem bölgesindeki çeşitli illerimizde bunu hayata geçiriyor olacağız. İlk Kahramanmaraş’ta başladık çünkü en hızlı projenin gerçekleşeceği ve kolları sıvayıp da hem TUSAŞ şirketimizin hem Kahramanmaraşlı sanayicilerimizin çok hızlı hareket edebileceklerini gördük. O amaçla ilk planda TUSAŞ şirketimiz Kahramanmaraş’ta muhtelif uçak parçaları üretmek üzere bir yatırım yapacak. Şu anda Kahramanmaraş için yaklaşık 500 kişiye kadar bir istihdam planlıyoruz ama sanayicilerimiz daha uzun vadede daha geniş bir spektrum çizerlerse bu sayının artması mümkün ve yatırımın da inşallah 1 milyar liraya kadar ulaşması daha sonra belki daha fazla olması bekliyoruz” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci ise Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerde yapacağı yatırımların çok önemli olduğunu ifade ederek, Başkan Demir ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bakan Kirişci konuşmasının devamında “Kahramanmaraş işkolik bir şehir, işine aşık bir şehir. Üretmekten, istihdam sağlamaktan, ihracat yapmaktan ve bu memlekete hülasa hizmet etmekten onur duyan, gurur duyan bir şehir. Yıllarca tekstil üzerinden bu şehrin sanayisini ayakta tutmaya çalıştık ama burada bir sanayi alanındaki çeşitlendirme gerçekten bizi çok heyecanlandırıyor, çok motive ediyor. Gerçekten böyle bir özel günde deprem sonrası 90 günü bıraktığımız, kalıcı konutları yaparak vatandaşlarımızın iskanla ilgili konteyner kent sonrası süreci de hızla gerçekleştirmeye çalıştığımız bir dönemde tabir yerindeyse bu gelişiniz, buradaki bu açıklamalarınız bizleri ziyadesiyle motive etmiştir, heyecanlandırmıştır.” dedi.