Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulusal Sanat Çalıştayında Ressamlar Hayallerini Tuallere Aktardı

Türkoğlu Belediyesi tarafından 5.

Türkoğlu Belediyesi tarafından 5. kez düzenlenen Ulusal Sanat Çalıştayı Resim Sergisi sanatseverlerle buluştu. Ressamlar, Kahramanmaraş’ı ve Türkoğlu’nun resimleri kaleme aldı.
Metropol ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkoğlu, Sanata ve Sanatçıya değer verdiğini her alanda gösteriyor.

Türkoğlu Belediyesi, tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Ulusal Sanat Çalıştayı Resim Sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Geçtiğimiz Cuma günü, Türkoğlu Millet Meydanı’nda açılan resim sergisinde Ressamlar, şehri ve Türkoğlu ilçesini eserlerine aktardı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ressamların birbirinden eşsiz eserlerinin sergilendiği etkinlik 7’den 70’e tüm vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinliğe, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser, AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Feyzullah Okumuş ve çok sayıda sanatsever katıldı.
BELEDİYE BAŞKANI HAYALLERİNİ ŞEHRE AKTARIR
Düzenlenen etkinlikte konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Etkinliğimiz Pazartesi günü başladı, bugünde resim sergimiz açıldı, burada sergilenen resimler bir yıl boyunca da Türkoğlu Belediyemizin duvarlarında sergilenecek. Sanatçılarımızın, Türkoğlu ve Kahramanmaraş’ın ruhunu yansıtan güzide eserleri hemşerilerimiz görecekler, ziyaret edecekler. Belediye olarak, resim sanatını veya güzel sanatlara belediyemizin çok önem veriyoruz. Ben Ziraat Mühendisiyim, peyzaja da bir sanat kadar değer veriyorum. Yaptığım parklarda, aslında belediye başkanının ve belediyedeki idarecilerin ruhudur. Ressam hayallerini tuale, belediye başkanı da şehirle ilgili hayallerini şehre yansıtır, şehir de bir tualdir aslında. Belediye başkanı ne kadar ufuk sahibiyse, ne kadar karizma ise, ne kadar bilgiliyse, şehre de o ruhunu yansıtır. Şehri yaşanabilecek de yapabilir yaşanmayacak bir şehir haline de getirebilir” şeklinde konuştu.
KENT MEYDANLARI SANATÇILAR İLE DOLMALI
Okumuş konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Fas gibi bir ülkeye gittiğimde başkenti Marakeş’te dünyanın en büyük meydanında her gün sanatsal faaliyetlerin icra ediliyor. Türkiye’de artık şehirlerde, her meydanda güzel sanatların icra edilmesi lazım. Bu meydanlarda müzisyenlerimizin gelip bağlama çalması, gitar çalması, ressamlarımızın resim yapması, güzel sanatların buralarda icra etmesi lazım. Geçtiğimiz dönem içerisinde burada, göze kötü gözüken binalar vardı ve bu binaların tamamı çürüktü. Türkoğlu’na saygımız, Türkoğlu insanına, özellikle çocuklarımıza ve geleceğimize saygı için buraya bir meydan yaptık. Kıyamete kadar da burası artık meydan olarak kalacak. Hükümet Konağının yerine de Millet Meydanı 2 yapıyoruz, Millet Meydanı’n 3’üncüsünü de tamamladığımız takdirde Türkiye’de bir ilçede olması gereken en büyük meydanlardan birini yapmış olacağız. Bu meydanlar sadece beton yığını olmayacak, içerisine güzel sanatlarla ruh katmak ve çocuklarımızı burada rahat bir şekilde oynamalarını, insanlarımızın rahat bir şekilde gelip buraları ziyaret etmesi etmelerini sağlayacağız.

ulusal-sanat-calistayinda-ressamlar-hayallerini-tuallere-aktardi
ulusal-sanat-calistayinda-ressamlar-hayallerini-tuallere-aktardi

SANATA ÖNEM VERMELİYİZ

Çocukluğumuzda, Resim dersine Matematik Öğretmeni girerdi, Müzik dersine Coğrafyacı girerdi. Bu dersler bile matematik yapardık. Bizim eksikliğimiz aslında güzel sanatları, ana sınıfından başlamak üzere üniversitede dahil olmak üzere her alanda branş öğretmenleriyle beraber iç içe yaşamamız lazım. Resme yeteneği olan çocuğa, lise 2’de Fen Bilimlerine yönlendirip “Sen geç Fen Bilimlerine illa doktor olacaksın” veya sesi çok güzel olan bir çocuğa “Kaymakam ol, doktor ol” diye ısrar etmek o hamur gibi aldığımız çocuğun geleceğini karartmaktır. Sadece okuyup adam olmak yetmiyor. Okuyup makam sahibi olmak da yetmiyor. Bu güzide kardeşlerimize de bu etkinlik kapsamında harika ressamlarımızı burada ağırlıyoruz. Hem geleceğe eser bırakıyoruz. Hemen hemen her Ressamımızın, ikişer tane tualleri var. Bunların teliflerini de alıyoruz. Dünyada kadimden beri bu sanatçı arkadaşlarımıza yaşarken değer verilmemiş. Öldükten sonra hep değerleri anlaşılmış. Mesela bir Leonardo Da Vinci, dünyanın en büyük sanatçılarından, bilim adamlarından birisi. Bu sanatçının değeri genel olarak ölümünden sonra anlaşıldı. Yaşarken fakir veya orta gelirle hayatta kalmaya çalışırlar öldükten sonra da eserleri milyonlarca dolara satılabiliyor.
”SANAT HERKES İÇİNDİR
Ressam Mehmet Akif Orçan, düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında “Başkan Osman Okumuş, 2016 yılında konuşmasında: ‘ Yürütülecek olan bu sanat çalıştayı gerek Kahramanmaraş gerekse ilçemize sanat adına kamuoyunda dikkat çekecek “Sanat herkes içindir sloganıyla Türkoğlu’nda sanat var diyerek; biz sanatta da öncü olacağız” demişti. Öyle gözüküyor ki 5.’sini düzenlediğimiz bu program ile uzun soluklu bu sloganı yaşatıyor. Bu etkinliklerle, halkımızın aydınlanması, kent kültürüne katkı sağlanması, sosyal hayatın daha da renklenmesi, sanatın günlük hayat içerisine girerek, bir takım yaşamsal sıkıntılardan sanatsal aktivitelerle uzaklaşmayı sağlamıştır. Süreç içinde yapılan eserler, envanter oluşturularak belediyenin koleksiyonuna dahil edilmiştir. 2016 yılında başladığımız ilk çalıştay ve bu 5.’sini yaptığımız sanat programımız ile 58 yerli, 7’ si yabancı olmak üzere toplamda 65 sanatçı Türkoğlu Belediyesi ağırlamış bulunmaktadır. Çalıştay’a davetli siz değerli sanatçı hocalarım gibi birçok tanınmış sanatçıları da davet ettik. Çok istedikleri halde denk düşüremeyip gelemeyenlerde oldu. Onlardan duyduğum Anadolu’nun bir köşesinde bu faaliyetleri yürütüyor olmamızdan büyük kıvanç duyduklarını belirtiyorlardı. Sizlere daha güzel bir etkinlik yapmak için çalıştayın mutfak arkasında aylar önce enine boyuna program yapmaya başlıyoruz. İki ay öncesinden sanatçılarla görüşmelerin başlanmasından, araç, gereç, mekân gibi bugüne kadar hep olumlu sonuçlar aldık, bütün yorgunluğumuzu almış olduk çok şükür. Bu bölgenin sorumluluğu fahri olarak yürütüyorum, çalıştayı sadece kendi başıma yapmıyorum. Katılımcı sanatçıların istek ve desteği ile yürütülüyor. Sadece birlikte uyumlu çalışacak sanatçıların bir araya getirmeye çalışıyorum. Bütün bunların arkasında çalıştayın sahibi Türkoğlu Belediyesi kamu hizmeti ve başkanımızın sorumluluk ve başarısı vardır. Sanatımızdaki sosyal sorumluluk adına bu hizmeti sağlıyoruz. Bölgemize hizmet veren sanatçı arkadaşlarım Necati Seydi Ferahoğlu, Hüseyin Yıldırım gibi daha birçok arkadaşıma çalıştayın oluşmasına ve devam etmesine hep katkı sağlamışlardır” diye konuştu.
SANATSAL ETKİNLİK YAPILMASI HARİKA BİR ŞEY
Ulusal Sanat Çalıştay’ına Antalya’dan katılan Ressam Mustafa Köseoğlu, “Etkinlikte yer almaktan son derece mutluyum. Burada halkla iç içe gayet güzel bir çalışma yaptık. Belediye Başkanımıza özellikle çok ediyorum çünkü böyle küçük bir ilçede sanatsal bir etkinlik yapılması, yarınlara sanat adına bir şeyler yapılması, açılan bu kapıdan daha nice güzellikler gireceğini bilmek bana büyük bir keyif veriyor. Vatandaşlarımız nerede ise resim yapmak isteyecek kadar ilgilendiler, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
ANADOLU’YU RESMEDİYORUM
Çalıştay’a Ankara’dan katılan Svetlana İnaç ise, “Bu tür çalıştaylar ile Anadolu’yu görme fırsatı buluyorum. Eski nostaljik şehirlere hayranım, eski evlere, eski yapılara, eski ruhu taşıyan yapılara ilgi duyuyor, onları arşivliyorum. Yabancı gözüyle Türkiye’ye bakmaya çalışıp farklılıklara varıyorum, çok önemli topraklarda yaşıyorsunuz. Eski Maraş Konağı ve Ulu Camii gibi eski ruhu taşıyan eserlerin çalışmasını yaptım. Türkoğlu Belediye Başkanı yeni bir ruh katmaya çalışıyor ve benimde küçük bir katkım olduğu için çok mutluyum. Halk için büyük bir iyilik, açık alanda olmak sanatçılarla konuşmak, fikir paylaşmak güzel oldu. Halkın gelmesi, çocukların izlemesi, esnafın katılması burada birleşmesi başarılı bir çalıştay oldu” ifadelerini kullandı.