Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Vahdettin Özkan ; Yeniden Şahlanışın Adıdır “MARAŞ”

Kalesinde istiklalinin ifadesiolarak dalgalanan

Kalesinde istiklalinin ifadesiolarak dalgalanan Şanlı Bayrağın, mütecaviz zalimlerce indirilmesi karşısında; yeniden işgalcileri def edip burçlara dikmiş olan kahraman ruhun adıdır Maraş.

21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün süren mücadelede Maraş halkı tek vücut olmuş, işgalci düşmanları ve işbirlikçilerini yerle bir etmiştir. Bu direniş ve başarı da Kurtuluş Savaşı’nın zaferlerle sonuçlanmasının ilk kıvılcımı olmuştur.

Şehirlerinin işgal altında olmasını hiçbir şekilde kabullenmeyerek Maraş halkına önderlik eden Sütçü İmam, Arslan Bey, Senem Ayşe ve Çuhadar Ali başta olmak üzere; tüm Maraş halkının büyük fedakârlıklarıyla kazanılan bu olağanüstü zafer sonrasında ilimize, TBMM tarafından “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı verilmiştir.

Şimdi bize düşen görev, bu toprakların nasıl ne şartlarda kazanıldığını bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktır. Ecdadın savaştaki kararlılığı ve vatan savunmasındaki asil duruşu bizler için bir yol haritası niteliğinde olmalıdır. Bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı kendimize ilke edinmeliyiz.

Ayrıca, her alanda çağı yakalamış bir Kahramanmaraş için çok çalışmalı, şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmalıyız.                                                               

Bu duygularla, Milli Mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerini minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyorum.

Vahdettin ÖZKAN

Kahramanmaraş Valisi