Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
ADEM GEMCİ

2014’DEN GÜNÜMÜZE BAŞKAN NECATİ OKAY

Dulkadiroğlu ilçesi  2012 yılında TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Kahramanmaraş merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe statüsü kazandı.230 bini aşkın nüfusuyla Kahramanmaraş’ın en kalabalık ikinci ilçesidir.

Kahramanmaraş Büyükşehir oldu olmasına ama sorunlarda bir anda ortaya çıkıverdi tabi ki!

Köyler  ve beldeler mahalle  oldu  sorunlar çığ misali büyüdükçe büyüdü.

***

Sorunları çözmek ise Dulkadiroğlu ilçesinin kurucu Belediye Başkanı olan ve hali hazırda belediye başkanlığı görevini yürüten Necati Okay başkana kaldı.

Başkan Okay için göreve geldiği gün bu sorunların altından nasıl kalkacak diyenler, şimdilerde helal olsun demekten kendilerini alamıyorlar.

Necati Okay  için Dulkadiroğlu ilçesinin mimarı dersek abartmış olmayız zannediyorum.

***

Başkan Okay halka hizmetin hakka hizmet olduğunun bilinci ile bütün sorunların üstesinden gelmeyi başardı ve hali hazırda başarmaya da devam ediyor.

Başkan Okay  bir toplantıda  Dulkadiroğlu İlçesinin çoğunlukla dağlık bir arazi üzerinde olduğunu ve aynı zamanda  tarihi yönünün çok olduğunu söylemişti.Başkan Okay  bu nedenle yapacakları işlerin aslında zor olmadığını ama biraz zaman alacağı hususunu dile getirmişti.

Dediği gibide oldu çünkü ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi konaklar, yapılar ve ilçenin neredeyse tam ortasında GERMENİCA  antik kentinin  kalıntılarının  gün yüzüne çıkması ile  Dulkadiroğlu ilçesi tarih ve doğanın içiçe olduğu bir ilçe  haline geldi.

Bu durum ise Kahramanmaraş’a dolayısı ile Dulkadiroğlu  ilçesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.Başkan Okay’ın turizm üzerine gösterdiği gayret son yıllarda ilçe esnafının yüzünü güldürdü.

***

Başkan Okay  İlçe sınırları içerisinde bulunan  eski mahalleleri ve konakları restorasyon çalışmaları ile tekrar gündeme taşıması Dulkadiroğlu’nun tarihi yapılarıyla turizm açısından önemli bir merkez haline getirdi.

Başkan Okay ise bu doğrultuda  tüm çalışmalarını hem doğa hem de tarih üzerinde yürüttü ve tüm Türkiye’ye Dulkadiroğlu ilçesini tanıtmayı başardı.

***

Gençleri hiç bir zaman unutmayan bir başkan profili de çizen Başkan Necati Okay gençler için bir çok gençlik merkezi kurdu buralarda öğrencilerin hem derslerine çalışmasına katkıda bulunarak ve sosyal aktivitelerle de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağladı.

Başkan Okay FİKREN,RUHEN VE BEDENEN sloganı ile başladığı görevine çalışma arkadaşları ile birlikte  gecesini gündüze katarak canla başla çalışması, ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER