Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gürbüz: Elbistan’a Yeni Sanayi Alanı Hayırlı Olsun

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’da bir bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesiyle ilgili alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını duyurdu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet

Karar Resmi Gazete’de Yayınlandı

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan’da bir bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesiyle ilgili alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlandığını duyurdu. Söz konusu karara göre, Elbistan Çiçek Mahallesi’ndeki bir bölge sanayi alanı olarak belirlendi. Bu düzenleme, Olağanüstü Hal Kapsamında Sanayi İş Yerlerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereğince yapıldı.

İstihdam Merkezi Yatırımlarla Elbistan Büyüyecek

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 32218 sayılı mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, şehrimizde belirlenen bazı yerler, ‘136 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Sanayi İşyerlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi’ gereğince sanayi bölgesi ilan edildi. Elbistan’ımızın yaralarını hızlıca sarmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle devlet ve millet olarak birlikte çalışıp başaracağız.”

Sanayi ve İstihdam Odaklı Yatırımlar

Başkan Gürbüz, şehrin yeniden imar ve ihyası için sanayinin önemine vurgu yaparak, küçük sanayi sitesini genişlettiklerini ve esnafın sektör bazlı kümelenmesini sağladıklarını belirtti. Ayrıca, yeni ilan edilen 2. Organize Sanayi Bölgesi ile daha büyük yatırımları çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarının birleşerek şehri cazibe merkezi haline getireceklerini ve istihdam merkezli yatırımlarla birlikte Elbistan’ı büyüteceklerini ifade etti. Başkan Gürbüz, bu gelişmenin şehre hayırlı olmasını temenni etti.