Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Hayrettin Güngör: “Ali Kayası Cam Terası’ndaki Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisleri projesi üzerindeki incelemelerine devam eden Başkan Güngör, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin doğa turizmine katkıda bulunacak olan Ali Kayası’nda başlattıkları Cam Terası ve Turizm Tesisleri projesinin devam ettiğini belirtti. Deprem sonrası projeye yeniden başladıklarını ifade etti.

Ali Kayası Cam Terası

Ali Kayası’nda Doğa Turizmine Hizmet Ediyoruz

Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisleri projesi üzerindeki incelemelerine devam eden Başkan Güngör, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin doğa turizmine katkıda bulunacak olan Ali Kayası’nda başlattıkları Cam Terası ve Turizm Tesisleri projesinin devam ettiğini belirtti. Deprem sonrası projeye yeniden başladıklarını ifade etti.

Başkan Güngör, Ali Kayası’nda Çalışmaları İnceledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ali Kayası’nda hayata geçirilen Cam Terası ve Turizm Tesisleri’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Güngör, bölgedeki mevcut ve planlanan çalışmaları, turizm altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen projeleri ve şehirdeki imar ve inşaat faaliyetlerini aktardı.

Doğa Turizmine Hizmet Edecek Ali Kayası Cam Terası

Başkan Güngör, Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisleri’nin ilk etabının Ağustos sonu itibariyle tamamlanacağını müjdeledi. “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin doğa turizmine katkı sağlayacak Ali Kayası’nda başlattığımız Cam Terası ve Turizm Tesisleri projemiz devam ediyor. Öngördüğümüz hedef, bu yıl Nisan ayı sonunda projeyi tamamlamaktı. Ancak 6 Şubat’ta yaşanan afetler bu süreci etkiledi. Deprem sonrası projeye tekrar devam ediyoruz. Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisi, Ağustos sonunda tamamlanarak şehrimizin hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ın Doğa Turizmine Katkıları

Güngör, projenin ilerleyen aşamaları hakkında bilgi vererek, “Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisi 3 etaptan oluşuyor. Şehrimize oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Ayrıca termal turizm merkezi Ilıca’ya da yakın bir bölge. Kahramanmaraş’ın doğa turizmine büyük katkı sağlayacak bir proje. Birinci etapta cam teras, yeme içme alanları ve yürüyüş parkurları yapılıyor. Bölgeye 2 otopark da kazandırıyoruz. İkinci aşamada,buradaki iki kaya arasına bir köprü inşa edileceğini belirtti.

Üçüncü aşamada ise Menzelet Barajı’ndan tesislere tekneyle bağlantı sağlanacağını ve doğaseverler için kamp alanlarının oluşturulacağını ifade etti. İlk etap çalışmalarının Ağustos ayı sonunda tamamlandığında, Ali Kayası ile Edebiyat Yolu arasında 17 kilometrelik güzergahın asfaltının yapılacağını ve ulaşımın kolaylaştırılacağını söyledi. Projenin devamında Ali Kayası Cam Terası ve Turizm Tesisi ile Ilıca arasında yeni bir bağlantı oluşturulacağını aktardı.

Turizm Potansiyelimizi Artırıyoruz

Başkan Güngör, Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini ve ziyaretçi sayısını artırmak için Büyükşehir Belediyesi olarak projeleri hayata geçirdiklerini paylaştı. Yeşilgöz Mesire Alanı’nda başlattıkları ikinci etap çalışmalarının devam ettiğini ve Eylül ayına kadar tamamlanarak hizmete sunulacağını belirtti. Şairler Tepesi’nde önemli bir aşamaya gelindiğini ve şu anda şehrin en fazla ziyaret edilen yerlerden biri olduğunu söyledi.

Kadıoğlu Konağı ve Hayrigül 1-2 evlerinde başlattıkları restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanarak butik otel ve restoran olarak hizmete açılacağını ifade etti. Ilıca’ya ulaşımı sağlayan yolların yenilenmesi için bakanlıklarla görüşmelerin devam ettiğini ve Ilıca’ya otel ve kongre merkezi kazandırarak turizm tesisinin değerini artıracaklarını belirtti. Ayrıca, Fırnız’ın tahsisinin son aşamaya geldiğini ve yakın gelecekte Fırnız’ın düzenlenerek turizme kazandırılması için çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Deprem Müzesi İnşa Edilecek

Başkan Güngör, şehre deprem müzesi kazandırılacağını duyurarak konuşmasını şu şekilde tamamladı: “6 Şubat’ta yaşadıklarımızı gelecek nesillere aktarmak için Deprem Müzesi inşa edeceğiz. Ekiplerimiz proje üzerinde çalışıyor. Bu projeyi, depremin sembol alanlarından Ebrar Siteleri’nin bulunduğu yere inşa etmeyi planlıyoruz.”