Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elbistan Belediyesi, DOĞAKA Destekli Tekstil Fabrikası Projesi İmzalandı

Elbistan Belediyesi, DOĞAKA’nın desteğiyle organize sanayi bölgesinde hayata geçireceği tekstil fabrikasının sözleşmesini imzaladı. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, söz konusu projenin kent ekonomisine güç katacağını ve en kısa sürede hayata geçeceğini vurgulayarak, bir ilke imza attıklarını belirtti.

Elbistan Belediyesi, DOĞAKA'nın desteğiyle

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün İlklerle Dolu Projeye Vurgusu

Elbistan Belediyesi, DOĞAKA’nın desteğiyle organize sanayi bölgesinde hayata geçireceği tekstil fabrikasının sözleşmesini imzaladı. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, söz konusu projenin kent ekonomisine güç katacağını ve en kısa sürede hayata geçeceğini vurgulayarak, bir ilke imza attıklarını belirtti.

DOĞAKA Destekli Yatırımların Sözleşmeleri Törenle İmzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla DOĞAKA destekli 34 milyon liralık dört ayrı yatırımın sözleşmesi imzalandı. Elbistan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Kuyumcular Odası tarafından yürütülen projenin imza töreni EXPO 2023 alanında gerçekleştirildi.

İmza Töreniyle İlgili Konuşmalar

Törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı ve DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu açılış konuşmasını yaptı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayretin Güngör ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremden etkilenen 11 ili birlikte ayağa kaldıracaklarını belirtti. Kacır, devlet olarak depremin ilk gününden itibaren Kahramanmaraş halkının yanında olduklarını ve depremzedelerin yaralarının sarıldığını ifade etti. Ayrıca, depremin etkilerinin en aza indirilmesi için kalkınma ajanslarının aktif rol aldığını belirtti ve Bölgesel Kalkınma Odaklı Toparlanma Acil Eylem Programı kapsamında desteklenen projeler arasında 34 milyon lira bütçeli 4 projenin sözleşmesini imzaladıklarını aktardı.

Elbistan Belediyesi’nin Tekstil Fabrikası Projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından imzalanan sözleşme ile Elbistan Belediyesi, organize sanayi bölgesinde tekstil fabrikası açacak. İmza töreni sonrasında Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yapılan değerlendirmede, “Elbistan Belediyesi olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve markası bize ait olan projemizi hayata geçirecek imzayı attık” dedi.

Başkan Gürbüz, “Elbistan’da sanayi çarkları döndükçe daha hızlı ayağa kalkacağız” ifadesini kullanarak, “Önümüzdeki günlerde fabrikamızla ilgili alımlarımızı gerçekleştireceğiz. Tabii ki barınma ve iş yeri alanlarımız yeniden imar edilecek, ancak öncelikle sanayi ve istihdam odaklı çalışıyoruz. Böyle bir işe girmemizin sebebi istihdamı artırmaktır. Elbistan’ın tekstil kenti olmasını istiyoruz. Üç fabrikamız faaliyete geçti ve Elbistan Belediyesi olarak dördüncü fabrikayı açacağız. İstihdam odaklı çalışmalarımızı her zaman devam ettireceğiz. Kendi markamız olan Elbistan Tekstil Fabrikası’nı kuracağız ve öncelikle kadın istihdamını sağlayacağız. Yakın zamanda gelişmeleri paylaşacağım. Bugün çok mutlu ve umutluyum çünkü istihdam odaklı bir yatırımı hayata geçirmek 2019 yılındaki bir hayalimizdi. Depremde büyük yıkıntılar yaşandı, ancak büyük bir gayret ve çaba ile çalışmalar devam ediyoruz. Azimliyiz ve başaracağız” şeklinde konuştu.

Elbistan Belediyesi’nin tekstil fabrikası projesinin istihdama önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Gürbüz, “Elbistan’da OSB’yi tekstil kent olarak görmek istiyoruz. Üç fabrikamız faaliyete geçti. İnşallah Elbistan Belediyesi olarak dördüncü fabrikayı açacağız. İstihdam odaklı çalışmalarımızı her zaman sürdüreceğiz. Kendi markamız olan Elbistan Tekstil Fabrikası’nı kuracağız ve öncelikle kadın istihdamını sağlayacağız. Yakın zamanda gelişmeleri paylaşacağım. Bugün çok mutlu ve umutluyum çünkü istihdam odaklı bir yatırımı hayata geçirmek 2019 yılındaki bir hayalimizdi. Depremde büyük yıkıntılar oldu, ancak büyük çaba ve gayretlerle ilerliyoruz. Azimliyiz ve başaracağız” şeklinde konuştu.