Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İDRARDA KANAMA VE MESANE KANSERİ

Opr. Dr. Tümer, idrarda kanamanın özellikle 40 yaş üstü kişilerde kanser riskinin arttığına dikkat çekmektedir. Her yaş grubunda görülebilen idrarda kanamanın kanser açısından önemli bir belirti olduğunu ifade etmektedir.

Opr. Dr. Tümer, idrarda

İdrarda Kanamanın Nedenleri ve Mesane Kanseri İle İlişkisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Erbay Tümer, idrarda kanamanın, mesane kanseri belirtisi olabileceğini belirtmektedir. İdrarda kan görülmesinin iki şekilde ortaya çıkabileceğini açıklamaktadır: gözle görülen ve gözle görülmeyen ancak tahlillerde ortaya çıkan kanama durumu. Opr. Dr. Tümer, hematüri olarak bilinen idrarda kan hücrelerinin görülmesinin her zaman kanser anlamına gelmediğini vurgulamaktadır. Ağır egzersiz, menstruasyon dönemi gibi kadınların özel günleri, gıda boyaları gibi nedenlerle de idrarda kan görülebileceğini belirtmektedir.

Opr. Dr. Tümer, idrarda kanamanın özellikle 40 yaş üstü kişilerde kanser riskinin arttığına dikkat çekmektedir. Her yaş grubunda görülebilen idrarda kanamanın kanser açısından önemli bir belirti olduğunu ifade etmektedir.

Mesane Kanseri ve Risk Faktörleri

Opr. Dr. Tümer, mesane kanserinin özellikle erkeklerde görülen ikinci en sık rastlanan kanser türü olduğunu belirtmektedir. Ağrısız ve pıhtılı idrar, mesane kanserinin belirtisi olabileceğini söyleyen Opr. Dr. Tümer, bu şikayetlerin geçici olabileceğini ve bu nedenle doktor muayenesinin ertelenmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Mesane kanserinin en önemli risk faktörünün sigara olduğunu aktaran Opr. Dr. Tümer, aynı zamanda metal, boya, petrol ürünleri gibi kimyasal maruziyetin mesleği gereği olan kişilerde de risk oluşturabileceğini ifade etmektedir.

Mesane Kanseri Tedavisi ve Önemli Parametreler

Mesane kanseri tedavisine değinen Opr. Dr. Tümer, kapalı yöntemler kullanılarak mesanede kanser dokusunun temizlendiğini ve patoloji sonuçlarına göre ek tedavilerin uygulandığını belirtmektedir.

Erken tanı ve hasta uyumunun mesane kanseri tedavisinde başarıyı etkileyen en önemli faktörler olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Tümer, bu nedenle idrarda kanama ve pıhtılı idrar gibi durumlarda mutlaka bir üroloji uzmanına başvurulması gerektiğini önermektedir.