Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konutlarda Kira Artış Sınırı Yüzde 25 Olarak Uzatıldı

Kira Artış Sınırı Uzatıldı

Kira Artış Sınırı Uzatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresinin 1 Temmuz 2023’te dolacak olan hükümlerinin uzatıldığını duyurdu.

Kira Artış Sınırı Uygulama Detayları

Tunç, “2 Temmuz 2023’ten itibaren 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak.” şeklinde açıklama yaptı. Kiracılara kira artışıyla ilgili haberleri veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında en fazla yüzde 25 artış yapılabileceğini içeren düzenlemenin uzatıldığını belirtti.

Noterlerde Gayrimenkul Satışı İmkanı

Adalet Bakanı Tunç, noterlerle ilgili yapılan düzenleme hakkında da bilgi verdi. “4 Temmuz’dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenleme var. Noterlerimizde artık gayrimenkul satışı yapılabilecek.” dedi. Bakan Tunç, bu düzenleme ile birlikte nöbetçi noter uygulamasının hafta sonlarında da geçerli olacağını ifade etti. Taşınmaz satışlarının noterlerde gerçekleştirilebileceği bu düzenleme ile hafta sonlarında da yapılabileceğini belirtti.

MKYK Toplantısı Sonrası Sinyal Verildi

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, kira artışlarında sınırlama düzenlemesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. “Çalışıyoruz, yetişir.” şeklinde konuşan Bakan Tunç, konunun bakanlığın değil TBMM’nin yetki alanında olduğunu da vurguladı.