Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Diyetisyen Muhammet Yildiz

KOZMETİK ÜRÜNLER VE CİLT SAĞLIĞI

KOZMETİK ÜRÜNLER VE CİLT SAĞLIĞI
Saçlara uygulanan saç bakım ürünleri, özellikle saç kremleri; saç diplerine uygulanabilen şampuanlardan farklı olarak, yalnızca saç uçlarına uygulanması gereken ürünlerdir. Bu ürünlerin saç diplerine uygulanması, içindeki kimyasalların saç köklerine nüfuz ederek saç köklerini zayıflatmasına ve saç dökülmelerine neden olmaktadır.Uzun süre dudakta kalan ruj da, fondötene benzer etkiler göstererek dudağın kurumasına, nemini yitirmesine neden olur. Hassas göz ve göz çevresine uygulanan göz makyajı ürünleri, saatler boyu temizlenmezse kirpik köklerinin tıkanmasına sebep olur.
Kimyasal madde içermeyen makyaj malzemeleri ise, uzun süre cilt üzerinde bırakıldığında çevrenin ve kirli havanın etkileri terleme yolu ile cildin alt tabakasına geçerek, sivilcelere, aknelere ve çok ciddi, cilt enfeksiyonlarına ve hatta cilt kanserine sebep olabilmektedir. Dolayısıyla uygulanan ürünler yüzde uzun süre kalmamalıdır. Özellikle yatarken mutlaka bir sabunla yıkanmalı ve nemlendirici sürülmelidir. Bu reaksiyonlardan kaçınmak için, aşırı derecede makyaj yapmamak, makyaj ürünlerini kullanmadan önce deriyi temizlemek ve nemlendirmek yine dikkat edilmesi gereken noktalardır.
Deri bütünlüğünü bozan yara, sıyrık, enfeksiyon, egzama gibi bir durum varsa bu bölgelere makyaj yapmamalıdır. Aksi takdirde enfeksiyon gelişebilir ve problem daha da şiddetlenebilir.
Genellikle bu ürünler üretilirken düşük maliyetli olmasından kaynaklı suda oldukça zor çözünen sülfatın tercih edildiği biliniyor. Atık sularla doğaya karışan sülfat, akarsuların ve denizlerin kirlenmesine neden oluyor ve doğaya zarar zarar veriyor.
Peki cilt sağlığının korunması konusunda beslenme planlaması nasıl yapılmalıdır?
Cilt sağlığına iyi gelen vitaminler; C, A, E, D, B vitaminileridir. Ancak bunların yanında Koenzim Q10, Alfa Lipoik Asit ve Glutatyon sayesinde de cilt kendini daha kolay yenileyebilir. Havuç, kayısı, portakal, diğer sarı meyve ve sebzeler, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler, domates, yaban mersini, fasulye, bezelye ve mercimek, somon, uskumru ve diğer yağlı balıkları daha sık tüketmekte fayda vardır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER