Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari Ücret 11 Bin TL’ye Çıkabilir

Mehmet Şimşek’in Devlet Teşviki Önerisiyle Asgari Ücret 11 Bin TL’ye Çıkabilir

Mehmet Şimşek'in Devlet Teşviki

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Yakından İzleniyor

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret rakamıyla ilgili Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, asgari ücrete yüzde 6 devlet teşviki verilmesini kabul etmesi durumunda asgari ücretin 11 bin TL’ye çıkabileceği iddia edildi. Temmuz ayında yapılacak ara zamın belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları büyük bir önem taşıyor.

Komisyonun İkinci Toplantısı 19 Haziran’da Gerçekleşecek

İlk toplantıda net bir rakam açıklanmazken, komisyon 19 Haziran’da ikinci toplantısını yaparak asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ikinci toplantıya TÜRK-İŞ temsilcisi işçi kesimi ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcisi işveren kesimi katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili önemli bir açıklama yaparak “İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi. 7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyecek olan asgari ücret zammının yanı sıra memur maaşlarına ilişkin kararların da Temmuz ayındaki görüşmelerde alınacağını belirtti.

Kulis İddiası: Şimşek’in Kabulüyle Asgari Ücret 11 Bin TL Olacak

Bugün Ankara kulislerinde dolaşan bir iddia büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadığı Mehmet Şimşek’in yüzde 6 devlet teşviki önerisini kabul etmesi durumunda, asgari ücretin net 11 bin TL ve brüt 13 bin 10 TL olabileceği öne sürüldü.