Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
MUSTAFA ÖNYURT

ÖĞRETMENLER ASLA UNUTULMAZ

ÖĞRETMENLER ASLA UNUTULMAZ!

“Öğretmenler;Yeni nesli,Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini,sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil,sizin eseriniz olacaktır”….Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği değerli bir sözle,tüm öğretmenlerimizi saygıyla 365 gün hatırlıyoruz.

İnsanların kendileri ve başkaları için anlamlı buldukları bir davranış şekli ile değerlere sahiplenmek, geleceğe koşmak demektir. “Öğretmenler Günü” nün anlamı aslında eğitimciye ve öğrenciye verilen önemdir. Gelişmiş toplumların temelindeki kaliteli eğitim ve öğretim, o toplumun dünyadaki yerini belirler.

“Öğretmen meyveli ağaç gibidir. Hep saygıyla anılır. Bu ülkenin geleceği onlara bağlı, çünkü bu ülkenin iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı vardır. Dolayısıyla kendi medeniyetimizi, tarihimizi çocuklarımıza öğretecek olan  ve çocuklarımızı geleceğe şekillendirecek olan öğretmenlerdir.. Onları kendi değer yargılarıyla yetiştirecek, bu yönde gelişmelerine imkân sağlayacak olan öğretmenlerimizdir.

Kişi kaç yaşında olursa olsun, belki hayat evrelerinde çok şeyi unutmuştur, ama herkesin unutmadığı öğretmenleri halen zihnindedir, kalbindedir. Çocukken bize harfleri ilk öğreten öğretmenimizi  nasıl unutabiliriz.

Hele o ilk okumayı öğrendiğimiz günleri ve okuma alışkanlığına başlanılan günler, hafızalarımızda daha tap tazedir..

Özellikle bu günlerde, öğretmenlerimizin çocukları okumaya heveslendirmeleri takdire şayandır.

Okuma denilince, Hemen aklıma, ChristopherMorley’in şu anlamlı cümleleri geldi, ”Bir adama bir kitap sattığın zaman, ona yarım kilo kâğıt, mürekkep ve tutkal satmış olmazsın.

Ona tamamıyla yeni bir yaşam satmış olursun. Sevgi, dostluk, mizah ve geceleyin denizlerde dolaşan gemiler. Eğer o kitap gerçekten benim anladığım anlamda bir kitapsa, onun içinde  bütün gökler ve yer vardır.”

Bu arada İslam âlimlerinden İmam-ı Azam’ın  şu cümlesi de, hepimizin bir kere daha oturup düşünmesi gerektiğini ima ediyor olsa gerek,” Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım, başım göğe değerdi.”

Öğretmenlerimiz sadece okuma yazma ile kalmayıp, çocuklarımıza ilim ve fen’i de öğretirler.

Toplumda bir ustanın karşılığı nasıl büyükse, bir öğretmenin, hocanın da büyük değeri ve karşılığı vardır.
Bu konuda Hz.Ali Efendimiz söylemiş sözü zaten.

“İlim servetten üstündür. Çünkü serveti sen korursun; oysa ilim seni korur.”

Ülkemizdeki eli öpülecek öğretmenlerimizin “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ”  nü canı gönülden kutluyorum!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER