Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Yasal Düzenleme ile E-Fatura Kullanımı Genişliyor

Ciro Limitleri Düşürülerek E-Fatura

Ciro Limitleri Düşürülerek E-Fatura Sistemi Yaygınlaşıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 509 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, ticari işletmelerin e-Fatura sistemine geçişini zorunlu hale getiren ciro limitlerini düşürdü. Bu düzenlemeyle birlikte, farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok marka, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-Fatura’nın avantajlı dünyasına adım atacak.

Elektronik Belgelerin Kullanımında Düzenleme

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 509 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik belge kullanımı ve denetimi konusunda önemli değişiklikler yapıldı. Bu düzenlemeyle birlikte, e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye ve e-Defter gibi elektronik belgelerin kullanımı zorunluluğu için ciro limitleri düşürüldü. Tebliğe göre, 2020 ve 2021 yılları için brüt satış hasılatı 4 milyon TL olan mükellefler, 2022 ve sonraki hesap dönemleri için ise 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler, en geç 1 Temmuz 2023 tarihine kadar zorunlu olarak e-Fatura’ya geçmek zorundadır. Bu düzenlemeyle birlikte, kurumlar, özel şirketler ve birçok esnaf ve sanatkar da e-Fatura sistemine dahil olacak.

E-Fatura Kesme Limitleri Azaltıldı

Önceki dönemde, vergi mükellefi olanlar için aynı gün içinde düzenlenen faturaların toplam tutarının 5 bin TL’yi (vergiler dahil) aşması durumunda e-Arşiv Faturası kesilmesi gerekiyordu. Vergi mükellefi olmayanlar için ise bu tutar 30 bin TL’yi (vergiler dahil) aşıyorsa e-Arşiv Faturası kesilmesi gerekiyordu. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte bu limitler değiştirildi. Artık vergi mükellefi olmayanlar için aynı gün içinde düzenlenen fatura tutarı 5 bin TL’ye, vergi mükellefleri için ise 4 bin 400 TL’ye indirildi.