Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Bankası Müşterilerine Resmî Uyarı

BANKADA HESABI OLANLAR İÇİN

BANKADA HESABI OLANLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI!

Ziraat Bankası Müşterilerine Resmî Uyarı

Ziraat Bankası, uzun süredir işlem yapılmayan hesapları olan müşterilerine resmî bir uyarı gönderdi. Banka, bu hesaplardaki paraların devredileceğini açıkladı. Ayrıca, müşterilerin hesaplarının son işlem tarihlerini de belirtti.

Hesaplarındaki Paranın TMSF’ye Devri

Ziraat Bankası, Türkiye’nin en çok tercih edilen bankalarından biri olarak, hesapları ve bankada parası bulunan müşterilerine önemli bir açıklama yaptı. Banka, işlem yapılmayan hesapların devredileceğini vurguladı.

Son Başvuru Tarihi ve Devir İşlemi

Ziraat Bankası, bankada parasını unutan müşterileri için son başvuru tarihini duyurdu. Banka, 15 Haziran 2023 tarihine kadar parasını çekmeyen müşterilerin hesaplarındaki paraların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredileceğini bildirdi.

Bankadan yapılan açıklama şu şekildedir:

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. maddesi gereği bankalar, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay süreyle ilan etmekle yükümlüdür.

Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesindeki müşterilerin, en geç 15 Haziran 2023 tarihinde mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleriyle başvurmamaları durumunda, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacaklarının yasal gerekliliklere uygun olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.