Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
AHMET SANDAL

PEYGAMBERLERİMİZ ALLAH’TAN NE İSTEMİŞLERDİR? (3)

PEYGAMBERLERİMİZ ALLAH’TAN NE İSTEMİŞLERDİR? (3)
Yazımız üç bölümden oluşmaktaydı. Yazımın bu üçüncü bölümü Hadis-i Şerif’lerde duaları ihtiva etmektedir.
Yazımızın 1. ve 2. bölümünde Kuran-ı Kerim’de ayetlerde beyan edilen ve bizzat ismi belirtilen Peygamberlerimizin dualarına ve taleplerine yer vermiştik. Yazımızın birinci bölümünün sonunda belirttiğim gibi Kuran-ı Kerim’de Sevgili Peygamber Efendimizin (asm) duası olarak bir duadan ya da bir talepten somut bir şekilde bahsedilmez. Yani açıkça Sevgili Peygamberimiz Efendimizi (asm) kastederek “Peygamber söyle dua etti” diye bir beyan Kuran-ı Kerim’de mevcut değildir. Elbette Hadis-i Şerif’lerde nice muhteşem dua Sevgili Peygamber Efendimizin (asm) bizzat duası olarak bizlere Nur’dur, sürurdur. Bu duaları ve talepleri de inşallah bu bölümde yazacağım.
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (asm) Hadis-i Şerif’lerde beyan edilen duaları yazmadan önce geçen bölümde tüm Peygamberlerimizin dualarını 11 başlıkta tasnif etmiştik. O tasnife 12. başlık ekliyoruz.
12-Sağlık ve afiyet:
Tüm Peygamberlerimizin Yüce Rabbimizden talep ve istekleri arasında bu Dünya’da sağlıklı ve huzurlu bir hayat ile afiyet içerisinde bir ömür yaşamak önemli bir yer tutar.
Evet, şimdi Sevgili Peygamberimizin (asm) Hadis-i Şerif’lerde belirtilen dualarını ve Yüce Rabbimizden taleplerini sıralıyorum. (Tabi tüm talepleri değil de belli başlı dua ve Yüce Rabbimizden belli başlı taleplerini sıralıyorum)
1-“Ey kalpleri hâlden hâle çeviren Allah’ım! Benim kalbimi dininde sâbit kıl!”
2-“Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.”
3-“Allah’ım! Kalbime büyük bir nûr ver; gözüme bir nûr, kulağıma bir nûr ver; sağıma bir nûr, soluma bir nûr ver; üstüme bir nûr, altıma bir nûr ver; önüme bir nûr, arkama bir nûr ver; bana büyük bir nûr ihsân eyle!”
4-“Allahım! Senden seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allahım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha ileri kıl!”
5-“Allahım! Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in senden dilediği hayırları ben de dilerim. Peygamber’in Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve âhirette muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.”
6-“Allahım! Bana helâl rızık nasib ederek haramlardan koru! Lutfunla beni senden başkasına muhtaç etme!”
7-“Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır, bana âfiyet ve hayırlı rızık ver.”
8-“Yâ Rabb! Ben hangi bir mü’mine onu üzecek ve gönlüne ağır gelecek bir söz söylemişsem kıyamet gününde o sözü onun için Sana kurbiyyet eyle; yani o sözden müteessir olduğu kadar onu sana yaklaştır.”
9- “Allahım! Bütün işlerimin başı olan dinim konusunda hataya düşmekten beni koru! Yaşadığım şu dünyadaki işlerimin yolunda gitmesini sağla! Dönüp varacağım âhiretimi kazanmama yardım et! Hayatım boyunca daha çok hayır yapmama imkân ver! Her türlü kötülükten kurtulmamı sağlayacak bir ölüm nasip et!”
10-“Allahım! Âcizlikten, tembellikten, korkaklıktan, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve cimrilikten sana sığınırım. Kabir azâbından sana sığınırım. Hayat ve ölüm fitnesinden sana sığınırım.”
11- “Allahım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lutfettiğin âfiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezâdan ve senin gazabını üzerime çekecek her şeyden sana sığınırım.”
12-“Allahım! Faydasız ilimden, ürpermeyen gönülden, doyma bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.”
13-“Allahım! Cehennem fitnesinden, cehennem azâbından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım.”
14-“Allahım! Alaca hastalığından, akıl rahatsızlığından, cüzzâm illetinden ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.”
15-“Allah’ım, merhametsizleri bize musallat etme.”
16-“Allah’ım! Senin lütfunla sabaha ulaştık, senin lütfunla akşama eriştik. Sen dileyince dirilir, yine sen dileyince ölürüz. Huzuruna varılacak olan da sensin. ”
17-“Ey Allah’ım! Hak yoldan sapmaktan, saptırılmaktan; ayağı kaymaktan, kaydırılmaktan; zulmetmekten, zulme uğramaktan; cahillik etmekten veya cahillikle karşılaşmaktan sana sığınırım.”
18-“Allah’ım! Yolculuğun yorgunluk ve sıkıntılarından, yoldan kötü bir şekilde dönmekten, iyi hallerden kötü hallere düşmekten, mazlumun bedduasından, mala ve aileye gelecek kötülüklerden sana sığınırım.”
19-“Allah’ım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Rızanı isteyerek, azabından korkarak sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Sana karşı yine senden başka sığınak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.”
20-“Allah’ım! Senin kudretinle sabaha çıktık, senin kudretinle akşama gireriz. Senin kudretinle yaşar, senin kudretinle ölürüz. En son dönüşümüz de ancak sanadır.”
21-“Allah’ım! Senin kudretinle sabaha çıktık, senin kudretinle akşama gireriz. Senin kudretinle yaşar, senin kudretinle ölürüz. En son dönüşümüz de ancak sanadır.”
22-“Allah’ım! Senin kudretinle sabaha çıktık, senin kudretinle akşama gireriz. Senin kudretinle yaşar, senin kudretinle ölürüz. En son dönüşümüz de ancak sanadır.”
Evet, bu gariban Ahmet Sandal, yardıma, ihsana, inayete, himayeye, hayra ve merhamete muhtaç bu gariban Ahmet Sandal, yardım edenlerin, ihsan edenlerin, inayet edenlerin, himaye edenlerin, hayredenlerin ve merhamet edenlerin en hayırlısı olan Yüce Rabbe (cc) sığınır O’dan (cc) yardım, ihsan, inayet, himaye, hayır ve merhamet dilenir. İnşallah dualarım tüm Peygamberlerimizin ve en başta da Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (asm) duası gibi kabul olur, kutlu olur ve Nur’lu olur.
Vesselam.
Ahmet SANDAL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER